VIDEO Bernardić: SPD je spreman i treći put spašavati Hrvatsku

Foto: Hina

"PLENKOVIĆ brani neobranjivo. A napada one koji su digli ruku.", započeo je Bernardić. "SDP je dvaput spašavao Hrvatsku, spreman je i treći put"

SDP je spreman preuzeti odgovornost za Hrvatsku, izjavio je predsjednik stranke Davor Bernardić poručivši kako je SDP dva puta spašavao Hrvatsku pa je spreman to učiniti i treći put.

Jedino je razumno, rekao je Bernardić novinarima komentirajući političko stanje nakon Plenkovićeve smjene trojice Mostovih ministara, ne podržati situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi.

Što se tiče preslagivanja Vlade i parlamentarne većine, Bernardić je rekao da sada premijer Plenković mora pokazati da ima parlamentarnu većinu, a ako je nema, treba raspisati nove izbore. "SDP neće sudjelovati u preslagivanju", naglasio je.

"Već dva braka HDZ-a i Mosta drže zemlju u stalnom izbornom stanju, paraliziraju je i onemogućuju joj da ide naprijed", dodao je predsjednik SDP-a.

SDP inzistira na raspravi i glasovanju o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, istaknuo je Bernardić ustvrdivši da Plenković "brani neobranjivo" i kažnjava one koji su digli ruku protiv odluke o odbacivanju zahtjeva SDP-a za pokretanjem povjerenja ministru financija.
 

Pročitajte više