VIDEO Nada Murganić govorila na sjednici vlade, ni slova nije kazala o aferi s paketićima za siromašne

Foto, VIdeo: Facebook

ODRŽANA je sjednica vlade koja dolazi točno u vrijeme kad svi domaći mediji i javnost govore o novoj, nezgodnoj aferi HDZ-a. U centru afere je ministrica Nada Murganić.

Podsjetimo, u privatni katolički vrtić uz ministricu Nadu Murganić jučer je došla i državna tajnica Margareta Mađerić, koja je pobjegla od novinara koji su otkrili da su u vrtiću dijelili paketići s oznakom Europskog socijalnog fonda.

Dakle, paketi sa slatkišima, pelenama i bojankama, na kojima je bila oznaka "Za najpotrebitije", koje sufinancira Europska unija i namijenjeni su najsiromašnijima, završili su u privatnom katoličkom vrtiću.

Nakon konzultacija Murganićke, Mađerićke i ravnateljice vrtića, potonja je izašla pred kamere Nove TV i pokušala objasniti kako su paketići s oznakom europskog socijalnog fonda, dakle oni koji bi trebali završiti kod potrebitih, završili u privatnom dječjem vrtiću.

"Ovo jest privatni katolički vrtić, ali mi ćemo ove darove koje smo dobili darovati djeci, odnosno roditeljima koji ne mogu svome djetetu priuštiti dar za blagdan svetog Nikole", kazala je ravnateljica vrtića, sestra Antonija Matić.

TIJEK DOGAĐAJA:

11:35 Nada Murganić je oko 11:35 sati uzela riječ i pričala o novim zakonima vezanim za psihoterapiju. No, ni riječi nije kazala o aferi s paketićima koja se veže za njeno ime.

11:20 Marko Pavić, ministar rada, uzeo je riječ nakon Plenkovića.

"Predstavljamo paket mjera vezanim za minimalnu plaću. Minimalnu plaću po drugi puta dižemo za pet posto, na 3439 kuna", počeo je ministar rada Marko Pavić predstavljanje paketa mjera kojima će se povećati minimalna plaća.

"Svjesni smo da je minimalna plaća i dalje malena", dodao je Pavić.

11:10 "Poštujemo presude Haškog suda, ali isto tako možemo i hoćemo izraziti nezadovoljstvo", rekao je Plenković na početku sjednice osvrnuvši se na presude Haškog suda prošlog tjedna i reakcije vlade.

Pročitajte više