Ustaše u centru Zagreba provociraju na pravoslavni Badnjak: "Gubi se u svoj četnički brlog"

Foto: Index

HRVATSKA pravoslavna crkva, ustaška organizacija iz četrdesetih godina prošlog stoljeća, i Projekt Velebit, koji poziva Hrvate na "samoorganiziranje jer se Srbi naoružavaju", održavaju 'liturgijski obred' na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

>> Ustašoljupci ne odustaju od današnje proslave Crkve koju je osnovao zločinac Pavelić

Od katedrale Srpske Pravoslavne Crkve (SPC) u Zagrebu ih dijeli tek desetak metara. Skup osigurava desetak interventnih policajaca, a među prisutnima je i bivši ministar branitelja Mijo Crnoja.

"To je naš top, nije njihov", komentirao je jedan od prisutnih pucanj gričkog topa jedan od prisutnih

"Dosta je da se moramo pravdati jesmo li ustaše. Gospodo, odjebite!"

Marko Jurič, domaćin ustaškog slavlja i predstavnik projekta Velebit, zatražio je od Hrvatske da registrira Hrvatsku pravoslavnu crkvu, a potom i da im nađu prostore gdje će se održavati liturgijski obredi. U protivnom, kaže Jurič, redovito će ovakve akcije održavati na otvorenim javnim površinama.

"Zašto Hrvatska zanemaruje više od 16.000 Hrvata koji su se izjasnili kao pravoslavci? Možda zašto što oni ne pjevaju četničke pjesme?!", pita se Jurič te potom kritizira hrvatske političare što su šutjeli dok je na domjenku Srpskog narodnog vijeća povodom pravoslavnog Božića, izaslanik Aleksandra Vučića prijetio Hrvatskoj.


"Trebali su mi reći gubi se tamo u svoj četnički brlog u beograd odakle si i došao", ističe Jurič.

Dosta je podaništva. Dosta je klanjanja. Dosta je da se svaki dan moramo nekome opravdavati jesmo li ustaše ili nismo", rekao je Jurič i zaradio ovacije okupljenih. "Takvima kojima to treba govoriti trebamo jasno reći: Gospodo, odjebite!

Nećemo se više povlačiti i zadnja poruka je - krećemo u napad."



 

Pročitajte više