VIDEO Zoran Milanović: Saucha je sve opovrgnuo, ja mu vjerujem, ali sam bijesan

Foto: Hina

BIVŠI premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović dat će izjavu o Tomislavu Sauchi, poznatom da je bio čovjek od njegovog velikog povjerenja i predstojnik njegova ureda koji je osumnjičen za izvlačenje više od 500 tisuća kuna iz Vladinog ureda.

"Bio mi je lojalan suradnik. Čuli smo se, djelovao je jako potreseno i slomljeno. Sve je opovrgnuo i ja mu vjerujem. Ali sad se više neko vrijeme nećemo čuti.", rekao je Milanović o Sauchi. Na pitanje hoće li se javiti u DORH, rekao je kako je mislio ići u inozemstvo na par dana, ali će ipak ostati jer vjeruje da će ga pozvati da da iskaz.

"Ovo je narkomanski modus. Netko se dočepao apoteke i nije se skidao. Slavko Goldstein, od 88 godina, je bio 160 dana u inozemstvu?", rekao je Milanović.

Što je s vašom odgovornošću? "Vi mi recite", odgovorio je novinarima Milanović. "Saucha je bio kao ministar. Ne želim mu otežavati situaciju, ali to nije bila moja odgovornost. To je kao resor, on je vodio svoj resor, jedino mogu reći - bijesan sam."

"Taj novac je netko ukrao. Netko je bio kreativan."

"Ovo nije FIMi media, ovdje je odgovornost na jednoj osobi. I osoba koja je to napravila će odgovarati. Ovo je stoposto građanska odgovornost.", rekao je Milanović.

Na pitanje: "Vi ste čisti?", odgovara: "Nemojte me pitati takve stvari. Kao da sam na sudu ´45."

"Ne znam, brate, ne znam".

"Revizije nisam čitao, samo me zanimalo je li mišljenje bezuvjetno. I ako je mišljenje bezuvjetno, to je to", rekao je Milanović.
 

 

 

 

Pročitajte više