UZNEMIRUJUĆE Curica i dječak u Australiji plivali u tuđem bazenu. Muškarac ih vezao

Screenshot: BBC

Muškarac iz Zapadne Australije optužen je za teški napad nakon što je plastičnim vezicama vezao djecu koju je zatekao kako plivaju u bazenu na imanju na kojem nije bilo nikoga. Kako javlja BBC, policija je objavila da je muškarac privezao šestogodišnju djevojčicu i dva dječaka od sedam i osam godina nakon što ih je vidio da plivaju u bazenu.

Društvenim mrežama proširila se snimka koja prikazuje dvoje uplakane i vezane djece. Dužnosnici kažu da su "zgroženi" snimkom, a policija je pozvala na mir u zajednici.

Upozorenje: Snimka je uznemirujuća 

Muškarac privezao djecu pa nazvao policiju

Vlasti su rekle da ih je 45-godišnji muškarac nazvao u ponedjeljak kako bi prijavio incident u Broomeu, oko 2000 km sjeverno od Pertha, rekavši im da je pronašao djecu u bazenu. Policajci koji su izašli na teren su vidjeli dvoje djece privezane plastičnim vezicama, a kasnije su pronašli najstarijeg dječaka, koji je pobjegao s mjesta događaja, rekla je policija Zapadne Australije.

Snimka koja se dijeli na internetu prikazuje dvoje djece, koja su izgledom domorodačka, na kolnom prilazu. Osobe koje se ne vide na snimci pozivaju čovjeka, koji je bijelac, da ih pusti.

Bolničari su pregledali dvoje djece na mjestu nesreće i ubrzo su ih vratili obiteljima, objavile su vlasti. Policija je rekla da je muškarac "koristio neproporcionalnu silu" prema djeci s obzirom na njihovu dob i ranjivost.

"Uznemirujuće"

Državna povjerenica za djecu Jacqueline McGowan-Jones rekla je da je uznemirena snimkom.

"Čini se da su to vrlo mala djeca. Čini se da su bila prilično uplašena u tim okolnostima. Muškarac koji ih je vezao je velik. Djeca su se činila jako nervozna", rekla je jučer Jacqueline McGowan-Jones za ABC

"Djeca u toj dobi ne mogu razumjeti uzroke i posljedice, to je poznato", dodala je. Muškarcu je odobrena jamčevina i trebao bi se pojaviti pred prekršajnim sudom u Broomeu 25. ožujka.

Pročitajte više