Hrebak o dogovoru HDZ-a i DP-a: Pustimo ono što je bilo. I ja sam izjavljivao svašta

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Dario Hrebak u Otvorenom na HRT-u rekao je kako nije bilo jednostavno i lako sve dogovoriti, pogotovo zbog toga što su imali suradnju odličnu s HDZ-om posljednje četiri godine - liberali, manjine i HDZ kao najveća stranka.

"Sad smo dobili i novog koalicijskog partnera koji je, realno gledajući, dobio dosta veliki broj glasova potpore hrvatskih građana. Kad si liberal i dobiješ Domovinski pokret, naravno da će to biti teško funkcioniranje", rekao je.

"Nama je bilo izuzetno važno da se ide u smjeru kao što nam je Andrej Plenković i rekao u ponedjeljak. Da ćemo probati svi na neki način popustiti do određene mjere. Domovinski pokret ide u ovom smjeru koji mislim da je dobar. Uzeli su resore kojima mogu pokazati svoje politike koje se neće kositi ni na koji način s liberalnim politikama. Primjerice, neke stvari koje planiraju napraviti u gospodarstvu koje su podudarne s nama", kazao je predsjednik HSLS-a.

"Idemo tražiti ono što je važno"

"Idemo tražiti one točke zajedničke programa koje su nam važne. DP insistira na samodostatnosti u proizvodnji hrane, nemam ništa protiv", rekao je i nastavio pomirljivim tonom, "bez obzira na ono što se govorilo, pa i o ideološkim razlikama.   

Pustimo sad ono što je bilo. I ja sam izjavljivao svašta. Volja birača se treba poštovati. Stavili su nam neki okvir. Nama je važno da nema i vidimo i uvjeravamo da nema previše onog što su mnogi naši protivnici najavljivali, pa je jedan dio medija, da će biti jako puno ideoloških stvari. Zaboravimo taj dio, do određene razine. Međutim, najključnije i najbitnije je da ovaj zamah koji vidimo da postoji, rast BDP-a, padaju kamate, očekujemo dobru turističku sezonu", rekao je Hrebak.

Pročitajte više