Uznemirujuće fotografije: Lešine pasa razbacane po dvorištu velikogoričkog šinteraja

POZNATO je kako se u šinterajima diljem Hrvatske odvijaju mnoge stravične, i kako često upozoravaju Prijatelji životinja, ilegalne stvari, ali javnost svakim novootkrivenim slučajem iznova ostane šokirana.

Jednu takvu potresnu priču je u našu redakciju poslala Indexova čitateljica iz Velike Gorice. Ona navodi kako su njena djeca i suprug, u dvorištu velikogoričke veterinarske stanice, u sklopu koje je donedavno bio velikogorički šinteraj, pronašli lešine štenadi.

"Djeca su pozvala tatu da dođe vidjeti što su otkrila u dvorištu iza veterinarske stanice, one u sklopu koje je donedavno bio velikogorički šinteraj. Šinteraj je nedavno iselio pse i sada su na čuvanju u Petini, na rubu Zagreba. Tata je požurio za djecom, a zatim se vratio po fotoaparat. Od slika mi se smučilo još više", navodi čitateljica.

"Dakle, prije tjedan dana, u veterinarskoj stanici je bila jedna kujica, mješanka njemačkog ovčara, s nekoliko štenaca, izgleda pet. Ovaj vikend nije bilo mame, a bebe su nađene mrtve u kartonskoj kutiji, u koju je odložen još jedan rudlavi psić. Nedaleko kutije leži mrtva kujica, mješanka tipa ptičara, koja se već napuhnula, a na njoj su rojevi muha. Strvine su već počeli smrditi", dodaje.

Policija ima "pametnijeg posla"?!

Njen suprug je, nakon što je zatekao stravičan prizor, odlučio pozvati velikogoričku policiju. "No, oni su mu rekli da imaju pametnijeg posla, da osiguravaju nogometnu utakmicu i da je on, uostalom, ušao na tuđi teren, a da se od policajaca ne očekuje da skupljaju naokolo strvine. Da pojasnim - tata i djeca nisu ušli na privatni posjed, već u otvoreno dvorište javne ustanove, bez stražara, lokota na vratima i znaka o zabrani pristupa. No, taman da je sve ovo i postojalo i da su ušli, a da nisu smjeli, otkrili su stravu koja se nije smjela dogoditi ako ništa drugo onda iz higijenskih razloga. I znate što je najsmrdljivije u cijeloj priči? To što ovo mjesto i dalje postoji, što se događaju gnjusne rabote", navodi čitateljica.

Na prve dvije fotografije koje je čitateljica poslala je kujica s još živim štencima, na trećoj je prazan kavez, a na preostalima strava koju su njena djeca i supruga zatekli u dvorištu veterinarske stanice. Čitateljica dodaje i kako je njen suprug voljan svjedočiti i kako je njegova prijava na policiji evidentirana te kako njena djeca imaju noćne more zbog šokantnog prizora kojega su zatekla.

I.M.
Foto: Čitateljica Indexa

Pročitajte više