UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Mađarska žica ne zaustavlja ljude, ali je opet ubila jelena

Foto: Mario Romulić, Romulić&Stojčić multimedia studio

NA POČETKU jeseni prošle godine Mađarska je na granici s Hrvatskom podigla bodljikavu žicu sa željom da spriječi izbjeglice i migrante u ilegalnom prelasku granice. No, već od tada jedine žrtve te bodljikave ograde su životinje. Posljednji dokaz za to snimio je poznati osječki fotograf koji od tada upozorava da ograde na tom mjestu ne smije biti i koji je više puta objavljivao fotografije s granice.

Mario Romulić prije tri je dana snimio jelena koji je skončao u mukama, zapetljavši se u žicu, na granici u blizini sela Duboševica. "Moram opet reći da ova ograda ljudima ne predstavlja nikakav problem, svaki iole inteligentan čovjek vrlo lako može prijeći ogradu, ali životinje čija je migracija jako velika na tom području, jednostavno nemaju nikakvu šansu", priča nam Romulić koji želi senzibilizirati upoznati javnost s ovim problemom još otkad je nastao.

"To je jedini način, da takve fotografije dođu do medija i javnosti... Životinje ovdje stradavaju u najgorim mukama, a u zimskim mjesecima tu obitava krdo od preko 2000 jelene, to je neviđena brojka u ovom dijelu Europe.", priča za Index Romulić i dodaje kako je suludu u području tri zaštićena rezervata - jedan mađarski jedan srpski te naš Kopački rit, stavljati ogradu.

O Romuliću je nedavno pisao i ugledni Associated Press koji je također objavio njegove fotografije s granice. Romulić je njima kazao kako je svima jasno da ta ograda ljudima ne predstavlja baš nikakvu prepreku.

Pročitajte više