UZNEMIRUJUĆE Objavljena snimka stravičnog napada manijaka u Kaliforniji

Screenshoot: Garden Grove Police

POLICIJA je objavila snimku s nadzorne kamere na kojoj se vidi jedan od niza nasilnih napada u okrugu Orange u Kaliforniji u kojem su ubijene četiri i ranjene dvije osobe.

Podsjetimo se, 33-godišnji muškarac iz Garden Grovea jučer je priveden nakon što je ubio zaštitara u trgovini. 

Šef lokalne policije na konferenciji za novinare rekao je kako je počinitelj Zachary Castaneda opljačkao stan i nekoliko poslovnih objekata.

Naoružan nožem i pištoljem opljačkao je stan, pekarnicu, poslovnicu osiguranja, benzinsku postaju te je provalio u trgovinu gdje se i predao policiji.

Izbo ju više puta

Na videosnimci se vidi kako 33-godišnjak ulazi u poslovnicu s kapuljačom na glavi i prilazi 53-godišnjoj zaposlenici koja sjedi za radnim stolom.

Uskoro Castaneda vadi noževe i više puta bode nesretnu ženu.

UPOZORAVAMO VAS DA JE SNIMKA UZNEMIRUJUĆA, GLEDATE JE NA VLASTITU ODGOVORNOST

"Zaposlenica je bila vrlo hrabra", rekli su iz policije na konferenciji za novinare, a prenosi Time.

"Borila se najbolje što je mogla i zadobila je više ubodnih rana", kazali su i dodali kako je hospitalizirana i kako se očekuje da će preživjeti.

Tijek masakra

Prvi napad započeo je jučer oko 16 sati po lokalnom vremenu kada je osumnjičeni navodno opljačkao stan u kompleksu zgrada u kojem i živi. Nakon toga je navodno opljačkao pekarnicu, pri čemu nitko nije bio ozlijeđen.

Castaneda se tada vratio u svoj stambeni kompleks, gdje se sukobio s dvije žrtve ranijih pljački. Njih je pritom izbo nožem. Kada je policija stigla na mjesto događaja, pronašla je dvojicu muškaraca s više ubodnih rana; jednog na balkonu i drugog u stanu. Jedan muškarac je proglašen mrtvim na mjestu događaja, a drugi je prevezen u bolnicu gdje je podlegao ozljedama.

U 17:39 sati policija je primila još jedan telefonski poziv o oružanoj pljački u poslovnici osiguranja gdje je Castaneda navodno prijetio službenici i pobjegao s mjesta događaja.

U 18:06 sati policijski službenici primili su sljedeći poziv o oružanoj pljački u osiguravajućoj agenciji. Castaneda je tamo napao 53-godišnju zaposlenicu i izbo je više puta s nožem.

U 18:09 sati policija je primila poziv o napadu na benzinskoj stanici Chevron. Smatra se kako je 44-godišnji muškarac točio benzin kada je Castaneda izvadio dva velika noža i napao ga, skoro mu odsjekavši nos. Castaneda je nakon toga natočio benzin i otišao s mjesta događaja.

Muškarac je prevezen u bolnicu i očekuje se da će preživjeti.

Policija je oko 18:30 sati pronašla njegovo vozilo, srebrni Mercedes. Parkiran ispred 7-Elevena. Ubrzo je došao i osumnjičenik s pištoljem koji je uzeo od zaštitara, kojeg je prije toga ubio. Nakon toga se predao policiji. Tijekom istrage, policija je saznala i za četvrto ubojstvo, gdje je Castaneda ubio osobu u obližnjem restoranu Subway.

Nasumično nasilje

Kako piše AP,  nasilje je bilo nasumično, a jedini poznati motivi za sada su pljačka, mržnja i ubojstvo, rekao je poručnik policije Garden Glove na konferenciji za medije. 

“Znamo da je ovaj čovjek bio bijesan i da je večeras naudio puno ljudi”, izjavio je. 

Osumnjičenik i sve žrtve su Latinoamerikanci.

Dvoje ozlijeđenih je u stabilnom stanju i očekuje se da će preživjeti, otkrio je poručnik Carl Whitney.

Kriminalna prošlost

Policija je priopćila da je osumnjičeni, Zachary Castaneda, u napadima koristio "više noževa i mačeta".

Dodala je i kako je Castaneda identificiran kao član bande. Ranije je bio u zatvoru zbog posjedovanja i preprodaje metamfetamina, a uz sebe je imao i vatreno oružje.

Pročitajte više