UZNEMIRUJUĆI VIDEO Američka policija ustrijelila nenaoružanog crnca koji je ruke držao u zraku

Screenshoot: YouTube

JUČER je objavljen video koji prikazuje kako policija u američkom gradu Tulsi, u saveznoj državi Oklahomi, nasred ceste puca u nenaoružanog crnca.

Iz policije su u početku tvrdili da je oružje upotrijebljeno kada 40-godišnji Terence Crutcher nije poslušao naredbu da podigne ruke u zrak. Policajci su na mjesto događaja navodno stigli nakon obavijesti da se na cesti nalazi napušteno vozilo. Policajka Betty Shelby javila je centrali da Crutcher ne sluša zapovjedi, nakon čega je u njega pucala. Još je jedan policajac Crutchera pogodio taserom.

Na videu snimljenom kamerom iz vjetrobranskog stakla policijskog automobila može se vidjeti kako Crutcher stoji nasred ceste s rukama u zraku. Nakon toga prilazi automobilu i zastaje, dok nekoliko policajaca u njega drži uperen pištolje. Trenutak kasnije odjekuje hitac, a Crutcher pada i ostaje nepomično ležati na cesti. Još nije jasno zašto je policajka pucala.

Obitelj i prijatelji ubijenog čovjeka ogorčeni su viđenim na snimci, javlja USA Today.

"Vidjeli smo da Ternece nije imao oružje", rekao je odvjetnik koji zastupa obitelj žrtve. "Nije radio nagle pokrete, i nije djelovao agresivno."

Lokalni policijski zapovjednik potvrdio je da na tijelu niti u automobilu nije pronađeno oružje. Javnosti je poručio da je istraga u tijeku i da će učiniti sve kako bi se otkrila istina.

Pročitajte više