Vargin pomoćnik: Izvršen nadzor oko slučaja Tomasović i Perko, izvješća još nisu gotova

Foto: Index

POMOĆNIKA ministra zdravlja dr. Dragana Koroliju Marinića novinari su danas u Splitu pitali i o slučajevima kirurga dr. Hrvoja Tomasovića, internistice dr. Ivane Rosenzweig Jukić i predstojnika Klinike za kirurgiju dr. Zdravka Perka.

Korolija Marinić: Još se radi

"Mogu reći da je izvršen nadzor vezano za ta dva predmeta koji su se pojavili u javnosti. Naš odjel je proveo inspekcijski nadzor i po jednom i po drugom predmetu, i u predmetu javne nabave i u predmetu potencijalnog davanja mita, ta izvješća još nisu gotova. Rade se pažljivo i u suradnji s drugim tijelima državne uprave. Pripremit ćemo izvješća i postupiti sukladno zakonu. Na tome još radimo", kazao je Korolija Marinić.

Poljak: Čekamo da se vidi je li prijepiska vjerodostojna

Dr. Poljak je već ustvrdio kako je u pogledu dr. Perka sve u najboljem redu te da se ne nalazi u sukobu interesa zbog staplera koje bolnica preko Medike dobiva od tvrtke koju je 2012. godine preuzela supruga Maša Širola. Zato je komentirao drugi slučaj.

"Što se tiče bolničkog povjerenstva za unutarnji nadzor, ono je odmah aktivirano, obavilo je sve radnje i razgovore. Naravno da mi čekamo da netko pokaže je li ta prijepiska vjerodostojna ili je hakirana. Bez toga ne možemo donijeti konačan zaključak", kazao je dr. Kolja Poljak, sanacijski upravitelj splitskog KBC-a.

"Kolji nije lako, na njega je palo pet bombi u pet dana"

Inače, bilo je dosta negodovanja oko toga što dr. Poljak nije našao vremena za sve novinarske upite proteklih dana.

Korolija Marinić stao je u obranu sanacijskog upravitelja.

"Nije ni Kolji lako, znate. Palo je na njega pet bombi u pet dana. Nije mu lako, ali evo... Da, da... Zato smo tu. Nadam se da će upravitelj izvući pouku iz ovoga i s vama ostvariti kontinuiranu suradnju. Svaki dan, pet puta na dan, ako bude trebalo", kazao je Vargin pomoćnik.

Svjetla u Ravnateljstvu se ne gase

"Zaposlite glasnogovornika", sugerirali su novinari.

"Pa i to. Dozvolite, nije lako slušati ove kritike. Nisam ja na njih hladan. Morate znati, nas u Ravnateljstvu nema previše. Posao je enorman, ne može se završiti u radnom vremenu. Glavna sestra, legenda hrvatskog zdravstva, radi od jutra do navečer. Svjetla ovdje gore, prođite navečer. Imamo toliko posla. Ove dane, da sam išao odgovarati svakome, ja ne bih radio ništa drugo, bavio bi se samo s davanjem informacija. To je vrlo važno, ali morate shvatiti da ima strašno puno tekućeg posla koji se mora obaviti", jadao se dr. Poljak.

 

 

 

Pročitajte više