Vatikan bi izvanzemaljcima zaželio dobrodošlicu, ali bi ih i pokrstio

"VISOKO razvijena izvanzemaljska bića vjerojatno postoje negdje u svemiru i kao takvima bi im zaželjeli dobrodošlicu u Crkvu - bez obzira na to koliko pipaka imaju", kazao je Papin glavni astronom, svećenik Guy Consolmagno.

Ovaj vatikanski znanstvenik tvrdi kako bi bio oduševljen ukoliko bi imao priliku susresti se s inteligentnim izvanzemaljcima te da bi ih rado pokrstio, ali samo uz njihov pristanak. Pred svoj govor na Britanskom znanstvenom festivalu, Consolmagno je kazao kako ne vidi problem u koegzistenciji znanosti i religije.

Zanimljivo je kako Consolmagno odbacuje kreacionizam, uz tvrdnju da je kontroverzna teorija "inteligentnog dizajna", prema kojoj jedino Bog može objasniti rupe u teoriji revolucije, naprosto loša teologija, prenosi The Telegraph.

Consolmagno se uistinu trudi ostati realan te smatra kako su šanse za kvalitetan kontakt s izvanzemaljcima ipak male. "Ako uzmemo u obzir da se prvo moramo susresti te da oni moraju biti inteligentni, i još k tome činjenicu da se moramo sporazumjeti - rekao bih da su šanse vrlo male", procjenjuje jedan od 12 vatikanskih astronoma.

S tim u skladu, Consolmagno otvara prostor za proaktivan pristup, koji bi podrazumijevao svemirske misionare koji bi u budućnosti išli prema drugim planetima kako bi pokrstili izvanzemaljce. "Bog je veći od čovječanstva. Bog je isto tako i bog anđela. Bilo koje biće, bez obzira koliko ima pipaka, posjeduje dušu", zaključuje ovaj osebujni svećenik.

Pročitajte više