Vatikan skeptičan glede suza kipića Međugorske Gospe

Službeni Vatikan šuti glede krvavih suza koje su se prije deset godina pojavile na kipiću Međugorske Gospe u Civitavecchiji pokraj Rima. L

List "Corriere della Sera" u nedjelju je objavio ekskluzivno izvješće o dossieru koji je načinila biskupija Civitavecchije o krvavim suzama na kipiću Gospe i za koje nije nađen znanstveni i teološki odgovor. U ponedjeljak list piše da Vatikan ostaje skeptičan glede cijelog slučaja. Kipić je prvi put počeo krvariti 2. veljače 1995. i ukupno je 14 puta suzio krv, što je izazvalo veliku pažnju znanstvenog i crkvenog svijeta. No vatikansko povjerenstvo koje je analiziralo slučaj i završilo rad 1997. godine, nije objavilo rezultate istrage. Dokument je predan kardinalu Josephu Ratzingeru, pročelniku Kongregacije za nauk vjere, koja mora iznijeti posljednju riječ o pojavi. Kako rezultat izvješća nikad nije službeno objavljen, pojavile su se usmene, ali ne i pismene, upute koje su, čini se, izrečene biskupu Civitavecchije monsignoru Girolamu Grillu da ostavi sve vremenu, da ne inzistira na izjašnjavanju. No mons. Grillo, koji je na početku cijelog događaja bio vrlo skeptičan, postao je najveći zagovornik čuda nakon što je 15. ožujka 1995. kipić u njegovim rukama počeo suziti.

Jessica Gregori, kojoj je bilo pet godina kada je prvi put vidjela kipić s krvavim suzama u dvorištu njihove kuće, sada kaže da joj se u tome razdoblju pojavila i Gospa čak 92 puta. Pošto je kipić Međugorske Gospe koji je suzio krv bio dan crkvi sv. Augusta u Pantanu pokraj Civitavecchije, obitelj Gregori je nabavila drugi kipić Međugorske Gospe. Taj kipić se sada znoji, iz njega izlaze mirisne kapi, kao ulje koje miriši na ruže. "Ako neki stručnjak želi analizirati te kapi, mi smo voljni doznati o čemu je riječ", rekao je biskup Grillo.



(Hina)xstom ybs

Pročitajte više