Vatikansko izaslanstvo u Dubrovniku

VATIKANSKO izaslanstvo za pripremu lipanjskoga posjeta Svetog Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj s ravnateljem Protokola Svete Stolice msgr. Renatom Boccardom na čelu danas je u Dubrovniku razgovaralo s gradonačelnicom Dubravkom Šuicom i županom Ivanom Šprljom.

Posjetom Dubrovniku izaslanstvo želi utvrditi najbolje mogućnosti za treći pastoralni pohod Svetog Oca Hrvatskoj, posebice prostor za svečano euharistijsko slavlje.

´Već je određeno da će Papa u Dubrovniku boraviti 6. lipnja prije podne, a još nismo odredili mjesto na kojem će biti služena misa. Raspravljajući o četirima mogućim lokacijama, odlučili smo da misa ipak bude u Dubrovniku pa otpada prostor dubrovačke zračne luke i Konavosko polje. Trebat će odabrati jednu od dviju lokacija -grušku luku ili Gospino polje´, rekao je nakon razgovora biskup dubrovački Želimir Puljić.

Gradonačelnica Šuica naglasila je kako Dubrovnik očekuje velik posao, u prvom redu osiguranje komunalnih i sigurnosnih uvjeta te kako ne dvoji da će Sveti Otac u Dubrovniku biti dočekan kako to i priliči drevnom hrvatskom gradu i njegovoj tradiciji.

U razgovorima su sudjelovali i tajnik Odbora za pripremu i praćenje boravka Svetog Oca u Hrvatskoj Tomislav Vidošević, apostolski nuncij u Hrvatskoj msgr. Giulio Einaudi, načelnik dubrovačko- neretvanske Policijske uprave Goran Lokas i ravnateljica Dubrovačke bolnice Ljiljana Betica-Radić.

Vatikansko izaslanstvo sutra će posjetiti Osijek i Đakovo, gradove u kojima bi Sveti Otac osim Rijeke, Zadra i Dubrovnika također trebao boraviti za pohoda Hrvatskoj od 5. do 8. lipnja.

Pročitajte više