Vatrenu stihiju koja je prijetila kućama u Poljici pokraj Zadra vatrogasci svladali tek jutros

JUČER je oko 19.20 sati ispod mjesta Ljubački Stanovi izbio požar na otvorenom prostoru, koji je zahvatio suhu travu i nisko raslinje, te se vatra nošena burom proširila i zahvatila veći prostor obrastao niskim raslinjem i hrastovom šumom iznad mjesta Poljica, pokraj Zadra.

U 19.33 sati sa zapadne strane mjesta Poljica na otvorenom prostoru izbio je još jedan požar te se vatra nošena burom spojila sa prvim požarom. U 3.30 sati požar se približio na 20-ak metara od kuća u mjestu Poljica.

Kako je izvijestila PU zadarska, od 19.50 do 1.40 sati zbog požara za promet je bila zatvorena županijska cesta ŽC6007 Zadar-Ražanac, a promet je preusmjeravan alternativnim pravcima.

Požar ugašen nakon više od 12 sati borbe s vatrenom stihijom

Jutros od 7 sati su u gašenju požara sudjelovala i tri kanadera. Vatra je konačno ugašena oko 7.40 sati. Očevid je u tijeku, a utvrđuje se kolika je površina opožarena i što je uzrok izbijanja požara.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje je izvijestila kako je opožareno najmanje 300 hektara niskog raslinja, makije i hrastove šume. U gašenju požara su sudjelovali JVP Zadar i Biograd, DIP Zadar, Šibenik i Divulje, DVD Pljusak, Ražanac te Sveti Filip i Jakov sa ukupno 62 vatrogasca i 22 vozila.

Gorjelo i u Privlaci te u Galovcu

Sinoć je oko 22.10 sati u mjestu Privlaka, predio Glavica, izbio požar koji se nošen vjetrom približio na 30-ak metara od prvih kuća. U 0.30 sati požar su ugasili djelatnici DVD-a Privlaka, Sukošan i JVP Zadar, koji i dalje dežuraju uz požarište. Opožareno oko 500 četvornih metara suhe trave, trstike i niskog raslinja.

Požar je oko 21.24 sati izbio i u mjestu Galovac. Izgorjela je suha trava na površini od 30x70 metara suhe trave. Požar su u 22.24 sati ugasili pripadnici DVD-a Sukošan, ali se oko 23.30 sati uslijed jake bure požar ponovo aktivirao, nakon čega su na požarište upućeni JVP Zadar i DVD Sukošan koji su ga lokalizirali uz stalno dežurstvo na rubnim dijelovima požarišta. Jutros u 7.15 sat požar je u potpunosti ugašen.

Pročitajte više