Vatrogasci i kanaderi gase veliki požar kod Trogira. Policija uhitila jednu osobu

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

DANAS je oko 15.35 sati buknuo požar u zaleđu Marine pored Trogira. Uskoro bi trebao biti pod nadzorom, doznaje se od zapovjednika trogirskoga DVD-a Marina Buble.

U gašenju vatrene stihije potpomognute vjetrom vatrogascima su u pomoć stigla dva kanadera i air traktor, koji su im uvelike olakšali gašenje. Gorjela je borovina i nisko i srednje raslinje, a u gašenju sudjeluje 50-ak vatrogasaca i desetak vozila s područja Trogira i Kaštela.

"Požar će uskoro biti pod kontrolom. Tu su vatrogasci s trogirskoga i kaštelanskoga požarnog područja. Ako se ovako nastavi, uskoro ćemo požar proglasiti pod kontrolom", rekao je Buble.

Ranije je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević upozorio da snažan vjetar otežava gašenje.

"Situacija ni blizu nije pod kontrolom. Požar se širi, a situaciju pogoršava snažan zapadni vjetar. Podignute su sve vatrogasne snage s područja Trogira i Kaštela. Prema požarištu su upućena dva kanadera", kazao je oko 16 sati Kovačević za Dalmaciju Danas

Na terenu je 57 vatrogasaca s 13 vozila. U gašenju pomažu dva kanadera i jedan airtractor.

Požar je podmetnut?

Splitsko-dalmatinska policija u vezu s ovim događajem dovodi jednu osobu, ali još uvijek nije potvrđeno da je požar namjerno izazvan.

"Vezano uz događaj požara koji je izbio danas oko 15:35 na trogirskom području, na predjelu Vinovac, i koji se još gasi, policijski službenici u vezu s događajem dovode jednu osobu te je kriminalističko istraživanje u tijeku", javili su iz PU splitsko-dalmatinske.

 

Požar se širi tamošnjim brdom, a gore nisko raslinje i makija te dio šume. Zasad nema informacija da su ugrožene kuće koje se nalaze u blizini požara.

 

 

Pročitajte više