ŠOKANTNA SNIMKA Policajci šmrkovima istjerali oca šestero djece iz kombija pa ga upucali

Screenshot: YouTube

U BIZARNOM okršaju s policijom i vatrogascima u nedjelju je u Kaliforniji ubijen Michael Anthony Perez, prenosi KTLA.

Incident je započeo kada ga je policija pokušala zaustaviti jer je vozio kombi s razbijenim stražnjim svjetlom. Također su imali nalog povezan s njegovom registracijom, prema izjavi policijske uprave grada Orange.

Zabarikadirao se, uzeo upaljač i plin i zapalio cigaretu


Osumnjičeni nije odmah zaustavio vozilo, ali kada jest, odbio je iz njega izaći, izjavio je policijski načelnik Fred Lopez.

Perez je bio zabarikadiran u kombiju oko pola sata kada je u ruke uzeo upaljač i spremnik za plin. Lokalni vatrogasci ubrzo su stigli kako bi pomogli policiji da ga istjeraju iz auta.

Vatrogasci porazbijali stakla i istjerali ga crijevom


Lopez je izjavio: "Policajci su namirisali benzin i zabrinuli se kada je Perez zapalio cigaretu. Mislili smo da će se sve zapaliti pa smo mu pokušali spasiti život".

Pereza su istjerali iz auta vatrogasnim crijevom. Morali su pokušavati nekoliko puta te su porazbijali skoro sve prozore na kombiju.

Na snimci se poslije toga čuju pucnjevi i vikanje. Lopez je rekao da je Perez izvadio nož.

Nije jasno je li Perez uopće pokušao ikoga napasti

U novoj izjavi iz policije su rekli da je Perez upucan jednom u gornji dio torza, ali nisu rekli je li uopće pokazao naznake ili pokušao napasti policajce.

"Sama činjenica da je netko naoružan je prijetnja za sigurnost policajaca i ostalih ljudi, pa se prema tome i odnosimo kao prema prijetnji", izjavio je Lopez.

"Ne znamo je li htio počiniti samoubojstvo ili zapaliti vozilo, ali sve su to bile mogućnosti koje smo željeli spriječiti", dodao je. Policija je također izjavila da Perez ima "dugu kriminalnu prošlost" povezanu s oružjem i narkoticima.

"Bio je duhoviti otac pun ljubavi"


Perezova sestra Lovina izjavila je da je bio otac šestero djece koji bi sutra proslavio 33. rođendan.

"On nije još samo jedna žrtva policije. On je sin, brat i otac", rekla je Perez.

Njegova teta ga je opisala kao oca punog ljubavi. "Ovo je veliki gubitak za mene, zaista će mi nedostajati. Volio je svoju djecu. Želim da to svijet zna. Želim da svijet zna i da je bio duhovit".

Daljnja istraga slučaja je u tijeku.

Pročitajte više