Vatrogasni zapovjednik s Brača imao korona-party, sad je ogorčen jer je dobio kaznu

Foto: Facebook

KORONAVIRUS se proširio i u Supetru na Braču, a otokom se proširio glas da je za to odgovoran Nikola Martinić Dragan i njegova proslava, javlja Dalmacija Danas. Radilo se o proslavi njegovog rođendana.

Martinić Dragan je zapovjednik DVD-a Supetar i bivši šef Stožera civilne zaštite otoka Brača.

U međuvremenu se doznalo da je jučer Policijska postaja Brač izdala prekršajni nalog protiv Nikole Martinića Dragana, i to temeljem članka 47. stavka 2. točke 11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, jer je organizirao privatno druženje van granica dozvoljenog.

Vatrogasni zapovjednik ogorčen time što je dobio kaznu za ilegalno okupljanje

Martinić je danas sam objavio prekršajni nalog. Uz to je na društvenim mrežama objavio dug post pun cinizama iz kojega je jasno da je vlo ogorčen kaznom. Prenosimo ga u cijelosti, onako kako je napisan. 

“Evo i konačnog epiloga, te mojih završnih riječi u ovom slučaju. Kako i priliči pravnoj državi, jučer sam na osobno zadovoljstvo u PP Brač dobio prekršajni nalog jer sam kriv zbog kršenja posebnih sigurnosnih mjera, prekršaj iz članka 47. stavak 2, točke 11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kažnjiv po članku 76.d istog zakona, te temeljem istog propisa novčanu kaznu u iznosu od 5.000kn– 10.000kn, te troškove prekršajnog postupka u iznosu od 500kn!

Kako sam i najavio u prethodnom postu, ako treba naći krivca, taj sam. Kriv sam!

Zahvaljujem djelatnicima PP Brač na profesionalnom pristupu i radu, prijateljima na podršci i javnosti na velikom interesu u vezi ovog događaja.

Kako je jedan naš poznati političar jednom kazao; 'locirati, identificirati, procesuirati', i stvar riješena. Pa je tako ovim činom stvar gotova, završena.

Krivac je pronađen, tu je zapravo od prvog dana, ali je nekako prolazio „ispod radara“. Sad kad imamo krivca, Covid-19 je stjeran u kut i za nekih 7-8 dana bit će dio povijesti.

Naime, sad napokon ponovno ulazimo u razdoblje 'starog- normalnog' jer širitelj virusa je 'lociran, identificiran, procesuiran' i virusa na Braču više nema.

Ljudima poručuje da sad mogu piti i jesti u zatvorenim dijelovima kafića i restorana, kao i prije

Tako da već od sutra možete ponovno bez maske gdje god vas volja (vjerojatno i one zaslužuju slobodno budući da većina koristi iste od prvog dana pandemije), tako da bez njih možete čak i u trajektu sjediti u salonima- baš onako kako je većina i do sad cijelo vrijeme i radila.

Ali zato možete ponovno u trgovine u broju kojem god želite, bez obzira na upozorenja na vratima od metra- doduše i to je većina do sad cijelo vrijeme radila…

Zato možete ponovno imati proslave rođendana (skoro dobre kao i ja), pričesti, krizme, djevojačke, krštenja, momačke i sl.- upravo kako je većina i do sad cijelo vrijeme radila.

Pa možete se ponovno družiti na kominima, poljskim kućicama, raznim konobama- koga briga da je i to većina do sad cijelo vrijeme radila.

Ali možete na primjer ići i u kafiće i to ne samo na terase, nego i sjediti unutra- ma baš kao što je većina i do sad cijelo vrijeme radila (ali samo od kad su otvorene terase, ne daj Bože dok je bio 'lockdown')! Zato možete ići i u crkvu bez obzira koliko je vjernika već u istoj, koga uopće briga, tamo se nitko nije zarazio- baš kao što je većina i do sad cijelo vrijeme radila.

Doduše, možete napokon pojesti nešto kvalitetno u restoranima i to unutra, sjedeći na toplom- i to baš onako kako je većina i do sad cijelo vrijeme radila….

Moga bi ovako u nedogled, ali nema smisla, uglavnom od sutra sve po starom- Pedro visi, Covida nema, stvar riješena!

Najbolja vijest je da kako stvari stoje, pronalaskom isključivog krivca, Bračani neće morati na cijepljenje!!!! Tako da je ovim činom olakšana trenutno najveća dilema mnogih; cijepiti se ili ne?!? Ili onog još veća; čime se cijepiti- Moderna, neki preferiraju Pfizer, ne daj bože AstraZenecom?!?

Oni koji su se već cijepili, dobit će zahvalnicu HZJZ-a u formatu A4 (kao ja ovu dole navedenu sliku od MUP-a), pa čak i oni koji su se cijepili preko reda (neki zlobnici bi rekli 'slučajno') u hvalevrijednoj akciji #DASENEBACI. Pozdrav #službenobioterorist”, poručio je Martinić.

Na proslavi je bilo 13 osoba

Detaljno objašnjenje cijelog slučaja PU splitsko-dalmatinska potražila je od splitsko-dalmatinske policije.

"Podnijet je prekršajni nalog i protiv 34-godišnjeg muškarca koji je organizirao privatno okupljanje na kojem je bilo nazočno 13 osoba čime je prekršio sigurnosnu mjeru za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti te mu je izdan prekršajni nalog sukladno čl. 47.st.2. t.11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kažnjivo po čl. 76.d. istog zakona", zaključuju iz PU splitsko-dalmatinske.

Pročitajte više