Vatrom tjeramo turiste: Na hrvatskoj obali danas gorjelo nekoliko požara

NEKOLIKO POŽARA u Splitsko-dalmatinskoj županiji te po jedan u Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj neslavna je bilanca današnjeg vrućeg dana na hrvatskom Jadranu.

Na predjelu Lokvice Rogoznice kod Omiša oko 17,55 sati zapalilo se pola hektra mlade borove šume. Požar je s deset vatrogasnih vozila gasilo 44 vatrogasaca iz DVD-ova Omiš, Gata, Kučiće, Dugi rat i Zadvarje.

Vatrogasci iz DVD-a Klis gasili dva požara

Požar kojim je zahvaćeno 30 hektara niskog raslinja i trave kod mjesta Brončac kod Klisa ugašen je oko 18,15 sati. Njega je gasilo 5 vatrogasaca iz DVD-a Klis te jedan Air Tractor. Vatrogasci iz istog DVD-a oko 17 sati ugasili su i požar kod mjesta Korušćice. Vatra je na tome mjestu zahvatila 1500 metara četvornih trave, niskog raslinja i makije.

Vatrogasci iz DVD-a Zadvarje oko 16,45 sati ugasili su požar na predjelu Zadvarje - Merčepi. Vatrom je bilo zahvaćeno 2 hektra trave, niskog raslinja i borove šume. Gasilo ga 12 vatrogasaca, a pomoć iz zraka im je pružao Air Tractor.

Požar i na Slivnici kod Posedarja

U Zadarskoj županiji je oko 16,10 sati lokaliziran požar na brdu Slivnica kod Posedarja. Njime je bilo zahvaćeno 12 hektara niskog raslinja, trave i niske bjelogorične šume. Gasilo ga je 18 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar i DVD-a Posedarje, a u pomoć im je stigao i jedan kanader. Sanaciju požarišta obavljaju tri vatrogasca iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar.

Borba protiv vatre još uvijek traje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje se kod mjesta Ljubač u blizini Zatona zapalila trava i nisko raslinje. Požar gasi 40 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe "Dubrovački vatrogasci", 10 vatrogasaca iz DVD-a Zaton te 10 gasitelja iz DIP-a Dubrovnik.

Pročitajte više