"Večernji list" treba platiti 40 tisuća kuna obitelji zZravke Krstulović

NA TEMELJU pravomoćne presude Općinskog suda u Splitu ´Večernji list´ dužan je obitelji splitske glumice Zdravke Krstulović platiti 40 tisuća kuna za naknadu nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih boli uzrokovanih člancima objavljenim u tom listu 2000.

Kći Zdravke Krstulović Ivana Kapetanović i suprug joj Blažo Davidović, oboje iz Splita, tužili su ´Večernji list´ zbog tekstova objavljenih 9. svibnja 2000. pod naslovom ´Skandal u Splitu - Zdravka Krstulović s ozljedama u Hitnu pa na Psihijatriju´ autora Damira Karakaša i Ozrena Maršića, zatim članka objavljena 11. svibnja ´Zdravka mi je rekla da ju je zet udario´ i teksta objavljena 14. svibnja pod naslovom ´Blažo Davidović nudi pretplatu na knjigu o Zdravkinu privatnom životu´ istih autora.

Tužitelji su naveli da su oni u tim tekstovima prikazani kao neodgovorne i nemoralne osobe, sklone iživljavanju na nemoćnoj starijoj osobi koja je njihova majka i punica, te kao osobe spremne na sve, pa čak i mučenje životinja. Zbog čestih uznemiravajućih telefonskih poziva i pisama trpili su jake duševne boli, zbog čega su sudski potraživali isplatu štete od 180 tisuća kuna.

Majka tužiteljice, Ivane Kapetanović, poznata dramska umjetnica Zdravka Krstulović boluje od Alzheimerove bolesti. Za nju se se brinuli kći i zet, a zbog teškog zdravstvenog stanja i nemogućnosti obitelji da se bez stručnih medicinskih znanja skrbi za njezino zdravlje smještena je u Dom socijalne skrbi u Varaždinu.

Pročitajte više