Velika akcija u Varaždinu: Kod desetorice pronađena droga, oružje, novac...

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

VIŠE od dva kilograma marihuane, nešto kokaina, oružje, pečat bilježnika iz Makedonije i banke iz Slovenije pronađeni su u pretragama koje je policija provela u istraživanju osumnjičene deseteročlane kriminalne skupine na području Varaždinske županije.

Nakon akcije koju je provela u suradnji s kolegama iz drugih županija Varaždinska policija je izvijestila da će svu desetoricu osumnjičenih, u dobi od 29 do 60 godina, kazneno prijaviti za zlouporabu droga, nedozvoljeno oružje te omogućavanje trošenja droga. Četvoricu od njih će tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Pronašli i pečat javnog bilježnika Sjeverne Makedonije

Velika akcija varaždinske policije, u suradnji s PU međimurskom, koprivničko-križevačkom, krapinsko-zagorskom te službenicima Zapovjedništva za intervencije Ravnateljstva policije i Uprave kriminalističke policije, rezultirala je pretragom domova, vozila te poslovnih prostora na području Varaždinske županije.

Policija precizira da je u pretragama pronađeno 2009 grama marihuane, 32 grama kokaina, strojnica Ero s dva okvira, prerađena zračna puška Crossman Raven, pištolj marke Rec te spremnici streljiva za automatsko oružje, pištolje i puške, kao i više stotina komada raznog streljiva.

Uz drogu i oružje, pronađen je i originalni pečat javnog bilježnika iz Republike Sjeverne Makedonije, originalni štambilj banke iz Republike Slovenije, nekoliko komada registarskih pločica te specijalni provalnički alat, tzv. češljići. Također, prilikom pretraga pronađeno je i 52.200 kuna i 12.190 eura, priopćila je policija.

Pročitajte više