Velika Gorica obilježava svoj dan

VELIKA GORICA danas obilježava svoj dan, a svečana akademija održana je u nazočnosti visokih državnih dužnosnika u obnovljenoj zgradi Pučkog otvorenog učilišta.

Svečanosti u povodu Dana Grada, koji se obilježava na današnji blagdan sv. Lucije, nazočili su i predsjednik Vlade Ivo Sanader, ministar financija Ivan Šuker i ministar kulture Božo Biškupić.

Ministar Šuker, bivši gradonačelnik Velike Gorice, rekao je da je decentralizacija državne uprave, kako njenih prava tako i obveza, jedan je od ključnih projekata Vlade u idućoj godini.

Time će, dodao je, 40 velikih gradova dobiti mogućnost upravljanja poslovima koji su sada u ingerenciji državne uprave.

Vlada je u proračunu za iduću godinu na posredne i neposredne načine izdvojila preko četiri milijarde kuna koje će se distribuirati jedinicama lokalne samouprave, kazao je.

Kroz nekoliko projekata koje će Vlada ostvariti, Velika Gorica će dobiti mogućnost gospodarskog razvoja, rekao je ministar Šuker.

Dan Grada Velikogoričanima je čestitao i premijer Ivo Sanader. "Uzet ću propulzivnost Velike Gorice kao ilustraciju kakvi svi trebamo biti u Hrvatskoj", rekao je Sanader.

Nakon svečane akademije Sanader je otkrio u parku u Zagrebačkoj ulici Srebrni cvijet Europe, prestižnu nagradu europske Asocijacije za cvijeće i okoliš koju je Velika Gorica dobila u kategoriji grada.


Pročitajte više