Velika Gorica poziva Matu Rimca da kod njih sagradi istraživačko-proizvodni centar

Foto: Index

GRAD Velika Gorica pozvao je Matu Rimca da na njihovom području gradi istraživačko-proizvodni centar, jer smatraju da imaju najbolje uvjete za realizaciju tog projekta.

Iz ureda gradonačelnika Velike Gorice navode da je upućen i službeni poziv za sastanak Rimac automobilima s prijedlogom suradnje na projektu gradnje istraživačko proizvodnog centra.

>Rimac se sastao s ministrom Panenićem, sve je tajnovito: "Ne želimo ugroziti cijeli projekt"

"U iskazanom interesu gospodina Rimca za gradnjom takvog centra prepoznali smo Veliku Goricu, koja je svojim položajem i karakteristikama jedini grad u blizini Zagreba s najboljim uvjetima za gradnju takvog centra. Idealna pozicija na kojoj bi se mogao graditi proizvodni centar, za kojeg interes iskazuje Mate Rimac, je područje gospodarska zona Kušanec – istok. Navedeno zemljište je u vlasništvu Republike Hrvatske, a za njega je donesen i Urbanistički plan uređenja. Zona je određena kao područje proizvodno – poslovne namjene i zauzima površinu od 51,62 hektara", izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Grad Velika Gorica šesti je grad po veličini u Hrvatskoj, s jednom od najviših prosječnih plaća u gospodarstvu i s jednom od nižih stopa nezaposlenosti. Prema posljednjem popisu stanovništva Grad ima 65 tisuća stanovnika.

"Otvoreni smo za nove tehnologije"

"Velika Gorica u svojim ciljevima razvoja, gospodarstvo stavlja na prvo mjesto, jer upravo ono generira razvoj cijeloga grada. Otvoreni smo za nove tehnologije i u tom smjeru se razvijamo kao 'Pametan grad'. Vjerujemo da bismo u tom smislu mogli biti pogodno mjesto za Vaše iskazane interese" stoji u pismu kojeg je Rimac automobilima uputio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Iz Grada navode da svaki investitor dobije svog investicijskog pratitelja koji mu pomaže u svim koracima potrebnim za realizaciju projekta, izdan je i investicijski vodič, a poticajne mjere odnose se na umanjenje komunalnog doprinosa u rasponima od 10 do 92 posto. Investitori su u prvoj godini rada oslobođeni plaćanja komunalne naknade 100 posto, 50 posto u drugoj i 25 posto u trećoj godini.

Pročitajte više