Velika oluja pogodila Hrvatsku, na kopnu munje i tuča, u Sisku poplavljene ceste, kuće...

Foto i video: Dnevni Avaz, Lightningmaps, emeđimurje, Čitatelji, Zoran Kraljević, Nikola Cutuk/PIXSELL

JAKA oluja koja je u popodnevnim satima pogodila Sarajevo i sjeverne dijelove BiH stigla je navečer i u Hrvatsku. Grmljavinskih pljuskova, kako javlja Istramet, prvo je bilo u Gorskom kotaru te na krajnjem sjeverozapadu zemlje, a tijekom večeri nevrijeme je zahvatilo i dijelove Slavonije, Međimurje, ali i središnju Hrvatsku.

 

>> Imate li snimke ili fotografije nevremena? Šaljite nam na desk@index.hr ili u inbox na naše Facebook stranice

 

Oko 19 sati i nad Zagrebom su se nadvili crni oblaci. Munje su počele parati nebo nad gradom, puše jak vjetar i pada kiša. Kako nam javljaju čitatelji, i nad Kvarnerom je počelo jako grmljavinsko nevrijeme.

Jako nevrijeme zahvatilo je i područje Siska. Vjetar je rušio stabla na cestama, a obilna kiša poplavila je prometnice, pothodnike pa čak i podrume obiteljskih kuća. Veći dio grada bio je 15 minuta bez struje. Zbog nakupljene vode automobili su ostali zarobljeni u pothodnicima.

Nevrijeme s tučom veličine oraha zahvatilo i međimurski kraj. Padala je u Križovcu, Peklenici... Kako javlja emeđimurje, nebo se ozbiljno zamračilo.

Alarm za cijelu zemlju za sutra

Žuti Meteoalarm na snazi je i sutra i to za cijelu zemlju. Za sjevernu i središnju Hrvatsku daje vjerojatnost preko 60 posto za grmljavinu te izraženiji pljusak, dok je za Liku i Gorski kotar vjerojatnost preko 70 posto.

Također, moguća je tuča.

Osim toga žuti Meteoalarm sutra je na snazi i za područje Splita, Kvarnera, Velebitski kanal i za sve otoke zbog umjerenog do jakog i vrlo jakog juga.

I ESTOFEX je izdao upozorenje za moguće jake oluje na kopnu, posebno na istoku Hrvatske.

RAZVOJ SITUACIJE PRATITE NA INDEXU

Pročitajte više