VELIKI USPJEH TALIJANSKE DRAME RIJEČKOG HNK U RIMU

Talijanska drama HNK "Ivana pl Zajca" iz Rijeke svojom je predstavom "Ribarske svađe" Carla Goldonija, izvedenoj u subotu navečer na gostovanju u Rimu u kazalištu "Valle", polučila veliki uspjeh.



Komediju na dijelaktu Chioggie, talijanskog grada na jadranskoj obali čuvenog po ribarima, rimska je publika pozdravila dugim pljeskom. Ta dvočinka u režiji Perluce Donina već je, kako nam je rekao ravnatelj talijanske drame riječkog HNK Sandro Damiani, prikazana oko 50 puta na gostovanjima u Italiji, a sada je dva dana zaredom, subotu i nedjelju, na repertoaru i u Rimu. Prijašnja gostovanja riječkog kazališta bila su uglavnom na sjeveru Italije, a posebno je dobro bila primljena u Veneciji.

U ovom, inače četvrtom uprizorenju tog Goldonijeva djela, sudjeluju osim glumaca riječke talijanske drame i glumci iz Gorizie, Verone i Trevisa, a redatelj je iz Chioggie. Uspieh koji je polučila ova predstava u Rimu, kao i ranija gostovanja Talijanske drame riječkog HNK, pokazuju da je suradnja s talijanskim kazališnim ustanovama djelotvorna. Rimsko kazalište "Valle" u središtu grada, imeđu trgova Navone i Panteona, bilo je ispunjeno, a direktor Taetra Valle, Salvatore Arico se požalio što nije predvidio jednotjedno umjesto dvodnevno nastupanje riječkog kazališta. Na predstavi u subotu bio je i hrvatski veleposlanik u Rimu Drago Kraljević.



(Hina) stom sd

Pročitajte više