Veliko nevrijeme na sjeveru Hrvatske: Vjetar rušio rasvjetu, bilo je i tuče

Screenshot: HRT

NEVRIJEME je noćas pogodilo sjever zemlje - varaždinsko, čakovečko i koprivničko područje, a kasnije i istočni dio Hrvatske. Vjetar je rušio stabla i javnu rasvjetu, potopljeni su podvožnjaci. Varaždinci su poučeni nevremenom otprije nekoliko dana automobile sklonili u podzemnu garažu, javlja HRT

 

Video: Epodravina

Nova oluja na sjeveru zemlje, vjetar u Bukovcu iščupao stablo

Snažan vjetar popraćen jakom kišom i tučom veličine graška pogodio je sinoć poslije 22 sata sjever Hrvatske.

S terena od građana HRT doznaje da je najgore bilo na području Štrigove, Ludbrega i ponovo Velikog Bukovca, u kojem je snažan vjetar srušio stablo kod igrališta NK Bukovčan. Tuča je bila sitna, ali je lijevalo kao iz kabla, a vjetar je bio silovit te je odnio najlone s krovova ljudi koji su pokušali zaštititi svoje kuće od štete koje im je nanijela tuča veličine teniske loptice u srijedu poslijepodne. 

 

Varaždinci sakrili aute u podzemne garaže

U Ludbregu građani dojavljuju da je izgledalo kao da su se "nebo i zemlja spojili", no za sad o štetama nema informacija. U Gornjem Međimurju je padala tuča, ali još se ne zna je li što stradalo.

Varaždinci su mahnito jučer navečer posakrivali svoje automobile u podzemne garaže od straha pred tučom i novim štetama koje su mnogi pretrpjeli u srijedu. Ipak, osim snažne grmljavine i pljuskova, dojava o šteti u Varaždinu nema, a tuče srećom nije bilo. 

Na području Varaždinske županije zabilježen je nestanak struje (na području općina Vinice i Klenovnik) te ispumpavanje vode u Dubovici. 

 

Nevrijeme u Podravini: Srušena drveća i rasvjeta, potopljeni podvožnjaci

Olujno nevrijeme je pogodilo Koprivnicu i okolicu. Oko 23:30 olujni vjetar te snažna kiša koja se mjestimično pretvarala u tuču i grmljavina poharali su Podravinu. Olujni vjetar rušio je drveće diljem grada Koprivnice, a jaka kiša prometnice je učinila neprohodnima, javlja Glas Podravine.

Portal navodi kako je vjetar rušio drveće, ali i javnu rasvjetu. Poplavljeni su bili i podvožnjaci, cestovni i pješački. Na teren su brzo izašle hitne službe koje su raščistile prometnice.

Vjetar je odlomio mnoga stabla i dio prometnica je zbog toga privremeno bio neprohodan. Vatrogasci uklanjaju drveće s prometnica. Promet je do daljnjeg obustavljen i preko koprivničkog podvožnjaka koji je poplavljen. 

U Koprivnici je palo 16 litara kiše po metru četvornom, a u pojedinim selima kao što je primjerice Torčec i više. Žurne službe su na terenu kako bi omogućile nesmetano odvijanje prometa.

Nevrijeme zahvatilo i istočni dio Hrvatske

Nevrijeme je oko 3 sata zahvatilo i istočni dio Hrvatske.

U Osječko-baranjskoj županiji također je bilo intervencija na uklanjanju granja s prometnica i prekida u opskrbi električnom energijom. Zbog srušenog stabla na cesti bila je manja prometna nesreća kod Čepina.

Na području Vukovarsko-srijemske županije također ima srušenih stabala i granja na prometnicama i prekida u isporuci električne energije.

Sve nadležne službe su na terenu ​i otklanjaju posljedice nevremena, izvijestilo je jutros Ravnateljstvo civilne zaštite.

Pročitajte više

 

Pročitajte više