Velja Nevolja: Vučić je od mene tražio razne usluge, s njim sam se i nalazio

Foto: EPA, Stefan Tomasevic/ATAImages/PIXSELL

VELJKO BELIVUK, vođa beogradske kriminalne skupine, poznatiji kao Velja Nevolja, koji je osumnjičen za više brutalnih ubojstava, govorio je u Tužiteljstvu Srbije o svom navodnom odnosu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Mreža za istraživanje korupcije i kriminala (KRIK) objavila je da je u posjedu transkripta u kojem je Belivuk ispričao da su Vučić i njegovi najbliži suradnici od njega tražili više usluga.

>> Inspektori su povraćali zbog snimki njegovih zvjerstava. Tko je Velja Nevolja?

Belivuk tvrdi da je Vučić od njega tražio da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv njega, da zastrašuje one koji su organizirali prosvjede protiv vlade, da osigura mir na Paradi ponosa, ali i da izvrši pritisak na taksiste da otkažu prosvjede protiv aplikacije za prijevoz CarGo.

Šef beogradske kriminalne skupine negira da je vođa navijača, ubojica, da je odgovoran za otmice i šverc droge. O tome nije htio govoriti. 

Belivuk: Vučić i njegovi su od nas tražili usluge

Međutim, samoinicijativno je, tvrdi KRIK, počeo govoriti o svom odnosu s Vučićem.

"Odlučio sam lijepo reći sve o mom odnosu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom policije Aleksandrom Vulinom, Vučićevim bratom, prijateljima, kumovima i svim ostalim političarima koji su od nas tražili usluge, a sada se prave da se ne poznajemo i peru ruke od nas", rekao je Belivuk tužitelju.

>> UZNEMIRUJUĆE Srpski ministar na televiziji pokazivao nove snimke raskomadanih ljudi

Rekao je da je s Vučićem najviše kontaktirao preko huligana Aleksandra Vidojevića poznatijeg u Srbiji kao Aca Rošavi, koji je prijatelj Vučićevog sina. Belivuk je kazao da se i s Vučićem našao nekoliko puta.

"Ako se određeni ne opamete, ispričat ću još detalja"

Zaprijetio je da će u budućnosti ispričati još detalja "ako se određeni ljudi ne opamete".

Belivuk je osumnjičen da stoji iza pet brutalnih ubojstava, jednog mučenja i dilanja droge. Njegov klan smatraju jednim od najbrutalnijih u regiji.

Nedavno je Vučićev ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin javno objavio uznemirujuće i jezive snimke ubojstava Belivukovog klana.

Pročitajte više