Marko Bekavac novi predstojnik Ureda državne uprave u Splitu?

Foto: Index

VELJAN RADOJKOVIĆ, istaknuti SDP-ovac starije generacije, odlazi u mirovinu, što znači da će trebati naći zamjenu na čelu Ureda državne uprave u Splitu.

Na natječaj se navodno javilo čak 14 kandidata, među njima i Marko Bekavac, bivši šef splitske policije s kraja 90-ih. Bekavac nam o svojoj kandidaturi nije htio kazati ništa.

Posljednjih godina Bekavac radi u županiji kao savjetnik župana za sigurnost, a odnedavna se bavi i odnosom s nacionalnim manjinama. Marginaliziran je u stranci, ali nova dužnost navodno ne bi trebala doći u pitanje.

S Kerumovom suprugom dogovarao koaliciju HDZ-a i HGS-a

Supruga Lidija u vrhu je Kerumove stranke, uoči izbora fotografirali smo ih u društvu Kerumove supruge. Tada se dogovarala koalicija HDZ-a i HGS-a, unatoč tome što su Kerum i Opara bili na rubu fizičkog sukoba.

Bila je to, kako se pokazalo, predstava za javnost. Kada su se svjetla reflektora pogasila, strasti stišale, a tlak vratio na normalu, na snagu je stupio tzv. rogoznički sporazum. Koalicija HDZ-a i Keruma danas vlada i Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom.

Unatoč odlasku u penziju, Radojković nije zaboravljen. Kerum nam je otkrio kako ga misli predložiti za mjesto u Nadzornom odboru gradske komunalne tvrtke Čistoća uz sestru Nevenku Bečić. To što je iz SDP-a ne vidi kao problem. Opara, čini se, s tim ipak ima problem jer imenovanja još nije potpisao.

Pročitajte više