Vesna Škare Ožbolt: Zaprepaštena sam informacijom o uhićenju Mate Granića

UHIĆENJE svog stranačkog kolege i bivšeg predsjednika DC-a Mate Granića zbog sumnji za sudjelovanje u malverzacijama s dionicama tvrtke "Končar-trgovina i zastupstva", na upit novinara danas je za svoga boravka u Požegi prokomentirala predsjednica DC-a i ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

"Zaprepaštena sam i zgrožena takvom informacijom. Međutim, pravna država mora djelovati bez obzira na to o kome je riječ, od predsjednika države do ministra vanjskih poslova ili običnog građanina. Pravna država jednostavno mora funkcionirati, i to je moj odgovor", rekla je ministrica pravosuđa, dodajući kako ju je informacija o uhićenju Mate Granića jako iznenadila jer je to u suprotnosti s idejama za koje se zauzimao u politici.

"Dok se ne završi istraga, nemam namjeru iznositi nikakve kvalifikacije", rekla je novinarima predsjednica DC-a, ističući kako se Granić distancirao od stranke još od prosinca prošle godine nakon održavanja izvanredne stranačke konvencije.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) priopćio je danas da je policija uhitila dvije osobe koje sumnjiči za malverzacije dionicama tvrtke "Končar-trgovina i zastupstva", a neslužbeno se doznaje da je riječ o Mati Graniću i predsjedniku Uprave Končara Darinku Bagi.

Iz USKOK-a je najavljeno da će osumnjičenici, nakon što policija s njima obavi razgovor, uz kaznene prijave zbog primanja, odnosno pomaganja u primanju mita, biti privedeni istražnom sucu.

Pročitajte više