VIDEO 3000 kuna kazne i oduzimanje vozačke na mjesec dana: Srbin jurio 254 km/h

Screenshot: MUP TV

POLICIJSKI službenici Policijske postaje Nova Gradiška, obavljajući pojačani nadzor prometa, jučer (30. svibnja) oko 20 sati na sjevernom prometnom traku autoceste A3 Bregana - Lipovac kod Nove Gradiške zaustavili su 47-godišnjeg vozača, državljanina Srbije, koji je osobnim automobilom BMW srpskih registarskih oznaka autocestom jurio 239 kilometara na sat.

Samo nekoliko sati poslije, oko ponoći, kod Nove Gradiške posada policijskog presretača na južnoj prometnoj traci autoceste A3 Bregana - Lipovac  uhvatila je nesavjesnog 33-godišnjeg vozača, srpskog državljanina, koji je osobnim automobilom BMW autocestom jurio 254 kilometra na sat.

Iz MUP-a dodaju kako su policajci sankcionirali vozače novčanom kaznom u iznosu od tri tisuće kuna te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana. "Možda im je i baš ta sankcija spasila život", naveli su iz MUP-a.

Kažnjen za jurnjavu autocestom 248 km/h, drugi jurio kroz naselje 117 km/h, a rekorder uhvaćen s 2,67 promila za volanom

Policijski službenici PU brodsko-posavske su pojačali svoje nadzorne aktivnosti te su prošli tjedan sankcionirali 474 vozača za prometne prekršaje, priopćili su iz te PU.

Najveći broj prekršaja odnosi se na teže prometne prekršaje koji su inače najčešći uzročnici prometnih nesreća i stradavanja osoba. Dakle, utvrđena su 234 prekršaja nepropisnih brzina.

Najvećom nepropisnom brzinom, od 248 km/h, autocestom A3 (2. lipnja u 10.36) jurio je 38-godišnjak upravljajući BMW-om, dok je kroz Garčin (dana 29. svibnja u 19.45) nepropisnom brzinom od 117 km/h jurio 23-godišnjak, upravljajući također BMW-om. Zaštitnim sigurnosnim pojasom tijekom vožnje na prednjim i stražnjim sjedalima nisu bile vezane 72 odrasle osobe te u dva slučaja djeca nisu bila vezana na propisan način.
Policijski službenici su uhvatili 16 vozača koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

Između ostalih, u organizmu 51-godišnjeg rekordera su (dana 27. svibnja u 16,35 u Slavonskom Brodu) očitali koncentraciju alkohola od 2,67 promila te su ga odmah isključili iz prometa i zadržali na otrježnjenju. Nadalje, utvrđeno je 15 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 14 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Pročitajte više