VIDEO 5 brodova potonulo na Trumpovoj paradi u Teksasu

Screenshot: YouTube

ČAK PET brodova potonulo je na paradi potpore Trumpovoj kampanji za novi predsjednički mandat održanoj na jezeru Travis u blizini Austina u Teksasu. 

"Ukrasite svoje brodove domoljubnim bojama i vijorite onoliko zastava Trumpa koliko oni mogu podnijeti!" pozivalo se Trumpove pristaše na paradu brodova. "Pošaljimo poruku", pozivalo se.

No poruka nije ispala baš onakva kakvu su htjeli poslati. Kad su se stotine čamaca počele kretati zajedno, to je stvorilo velike probleme za sudionike. Ubrzo je šerif okruga Travis primio 15 poziva upomoć. 

"Gotovo odmah nakon pokretanja parade, TCSO je od nautičara počeo primati pozive upomoć", priopćeno je iz šerifova ureda. "Pozivi za pomoć u nevolji bili su različiti i uključivali su: čamce u koje prodire voda, motore koji su prestali raditi, prevrnute čamce i brodove koji tonu."

Većinu čamaca u koje je prodrla voda uspjeli su izvući prije nego što su potonuli na dno jezera, rekli su iz ureda šerifa. No pet brodova je potonulo. Tri su naknadno izvučena, a dva su još uvijek na dnu jezera.

Među onima koji su pozvali pomoć nije bilo ozlijeđenih, priopćio je šerifov ured.

Iz šerifovog ureda rekli su kako nisu našli nikakve dokaze o eventualnoj sabotaži. 

Jedan od brodova preplavljenih vodom imao je nekoliko proTrumpovih zastava, uključujući jednu s porukom "Natjerajte liberale da ponovno plaču". Prema fotografu Bobu Daemmrichu, taj se brod nije prevrnuo.

"Vatrogasci su iz vode izvukli brojne ljude", rekao je Braden Frame, predsjednik Udruge vatrogasaca Lake Travis za The New York Times.

Tijekom vikenda održano je nekoliko parada s brodovima kao podrška Trumpovoj kandidaturi.

Pročitajte više