VIDEO Šefovi američke i ukrajinske diplomacije jeli pizzu u restoranu u Kijevu

Screenshot: X

Šef američke diplomacije Antony Blinken danas je tijekom iznenadnog posjeta Kijevu navratio u popularnu pizzeriju koju je otvorio ratni veteran i pohvalio je.

U pratnji ukrajinskog šefa diplomacije Dmitra Kulebe američki diplomat počastio se u pizzeriji Veterano, lokalu uređenom u vojničkom stilu sa staklenim stolom ispunjenim praznim čahurama od metaka.

Blinken: Toplo preporučujem ovu pizzu

"Kao netko tko zna nešto o pizzi, kao i većina Amerikanaca, pizza je ovdje izvrsna. Toplo je preporučujem", rekao je Blinken. On i Kuleba podijelili su "Ukrajinsku pizzu" s mesom i jednu vegetarijansku.

Prošle godine podijelili su i porciju pomfrita u McDonald'su nakon ponovnog otvaranja restorana brze hrane u Kijevu. No ovaj put Kuleba je inzistirao na ukrajinskom restoranu.

"Neki su me prošle godine kritizirali što sam vas odveo u McDonald's umjesto u ukrajinski restoran. Sada to ispravljam", rekao je Kuleba novinarima.

Blinken je iznenada stigao u ukrajinsku prijestolnicu nakon što je Washington odobrio novi paket pomoći vrijedan 61 milijardu dolara.

Pročitajte više