VIDEO Australski zastupnik ležao na cesti i psovao. "Pomiješao sam alkohol i lijek"

Screenshot: Youtube

Aktualni australski zastupnik i bivši zamjenik premijera Barnaby Joyce oglasio se nakon što je objavljena snimka na kojoj leži na pločniku u Canberri i psuje na mobitel. Istovremeno raste pritisak na Nacionalnu stranku Australije da sankcionira svog člana. 

Guardian Australia tvrdi kako Joyce nije prisustvovao stranačkom sastanku na kojem se raspravljalo o incidentu. Očekuje se da će šef stranke David Littleproud obaviti razgovor s Joyceom tijekom današnjeg dana. 

Premijer zatražio objašnjenje

U petak je Daily Mail Australia objavio snimku na kojoj Joyce leži na leđima na pločniku dok su mu noge na žardinjeri za cvijeće te telefonira i izgovara vulgarnosti. Joyce je za mrežu Seven priznao da je "napravio veliku pogrešku" miješajući alkohol s lijekom na recept koji je uzimao. 

"Pijem lijekove na recept i kažu vam da se određene stvari mogu dogoditi ako pijete i 100% su u pravu. Ne tražim suosjećanje i ne tražim izgovor. Ostat ću pri tome. Sjeo sam na žardinjeru, pao sam i snimljen sam", istaknuo je. 

Premijer Anthony Albanese je u petak rekao da se zastupnik Joyce nalazi u "očito teškim okolnostima". U nedjelju je zatražio objašnjenje događaja. "Mislim da će ljudi razmišljati o tome kakva bi trebala biti reakcija kad se ministar iz moje vlade tako ponaša. Mislim da jednostavno treba objašnjenje onoga što se dogodilo", poručio je.
 

Pročitajte više