VIDEO Bandić: Sumnjam da ćemo imati za isplatiti cijele plaće u svibnju

Foto: Hina/Pixsell

NA REDOVNOJ press konferenciji o stanju u Zagrebu, a koje su na rasporedu tek posljednjih tjedan dana, najčešće se javnosti obrati i Milan Bandić, nakon čega odgovara na pitanja novinara.

Danas su ga pitali što je Zagreb napravio u borbi protiv korone i je li u bankrotu.

"Što se tiče mjera, imate ih na stranicama. Ja ću neke nabrojati jer cijenim vaš dolazak. Na stranicama je i privremena mjera obustave proračuna gdje se kaže gdje ćemo štedjeti.

Krenuli smo s odgodom plaćanja režija za najugroženije, bez kamata. Nakon zabrane rada našim obrtnicima, oprostili smo im plaćanje najamnine...", nabrajao je Bandić.

Spomenuo je kako rotor, žičara, dnevna bolnica Sveti Duh i Spomenik Domovini idu dalje jer, kako je ustvrdio, ti projekti će više koštati ako se zaustave nego da se nastave i završe.

"Odrekli smo se uskrsnica za potres, osim ove četiri institucije... Isplatili smo za treći mjesec jučer cijelu plaću. Da li ćemo u petom imati za punu plaću, sumnjam. Pregovori sa socijalnim partnerima počinju sredinom tjedna. Sumnjam da ćemo isplatiti cijelu plaću u svibnju. Moći ćemo potrošiti samo onoliko koliko uprihodimo. morat ćemo biti solidarni i odgovorni", poručio je Bandić.

 

Pročitajte više