VIDEO Bandićevci bez mandata, nisu bili ni blizu

Foto: Luka Šangulin/Index

INDEX je uživo od 19 sati pratio događaje u stožeru Milana Bandića.

Kretanje rezultata i ostale stožere pratite na sljedećim linkovima:

> Kretanje rezultata uživo

> Uživo iz SDP-a

> Uživo iz HDZ-a

> Uživo iz Amsterdamske

> Uživo iz Pametnog

> Uživo iz START-a

> Uživo iz SDSS-a

> Uživo iz stožera Suverenista

> Uživo iz stožera Neovisnih

> Uživo iz MOST-a

> Uživo iz Živog zida

> Uživo Rezultati na razini cijele EU

>> UŽIVO IZ BANDIĆEVOG STOŽERA

23:05 Prema prvim rezultatima izbora stranka Milana Bandića osvojila je samo 1,90 posto glasova. Nisu bili ni blizu izbornom pragu. 

22:35 Martina Bienenfeld, nositeljica Liste Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti, kojoj izlazne ankete na izborima za Europski parlament daju oko dva posto i nijedan mandat, poručila je u nedjelju navečer kako oni čekaju prve službene rezultate za koje vjeruju da će biti puno bolji.

"Ovo su druge ankete koje su izašle. Mi u Stranci rada i solidarnosti, naši kandidati, čekamo zapravo prve službene rezultate koji će izaći u 23 sata i tada ćemo biti sigurniji u izbor naših građana u Hrvatskoj", izjavila je za Hinu Martina Bienenfeld. 

Istaknula je kako je sigurno dobro i pohvalno da je na ovim EU parlamentarnim izborima izašlo više glasača nego što je to bilo prije pet godina.

Zahvalila je svima koji su izašli na izbore i glasovali, s obzirom na to da će ti glasovi, kaže Bienenfeld, odrediti osobe koje će nas predstavljati u Europskom parlamentu u sljedećem sazivu.

Zahvalila je i svim glasačima koji su glasali za Listu Stranke rada i solidarnosti. "To su zapravo prvi EU parlamentarni izbori ove stranke i ono što je sigurno mi smo, svatko od nas, dali svoj maksimum kako bismo ukazali na važnost ovih izbora", rekla je.  

"Uistinu ću čestitati svima koji će nas zastupati, a osobno bih htjela puno više vidjeti Hrvatske u Europi i puno više Europe u Hrvatskoj. Nadam se da će se tih 12 ljudi, koje izaberemo, za to i zalagati", poručila je Bienenfeld. 

Na pitanje jesu li razočarani jer po rezultatima anketa nisu dobili nijedan mandat, Bienenfeld je rekla da će vidjeti uistinu u 23 sata što će biti. "Očekujem da će rezultat biti puno bolji nego što je to sada prema ovim anketama koje su nam ovaj čas dostupne", kazala je.

Upitana koliko im ankete predviđaju, jesu li blizu jednom mandatu, Bienenfeld je rekla da još nisu. "Sad su ankete, čini mi se, oko dva posto za našu Listu, ali očekujem da će to biti bitno drugačije oko 23 sata", kazala je.

20:10 "Ovo su ankete, čekamo službene rezultate. Ono što bih ja htjela reći je da se zahvaljujem svima koji su izašli na izbore. Polako shvaćamo da je EP bitan i da je to mjesto na kojem odlučujemo o našoj budućnosti", obratila se javnosti nositeljica liste Martina Bienefeld.

19:50 Ni prema novim izlaznim anketama stranka Milana Bandića ne osvaja niti jedan mandat.

19:00 Milan Bandić prema izlaznim anketama nije osvojio nijedan mandat.

"Želimo zahvaliti svim našim biračima. Mislim da smo očekivali mali izlazni postotak, žao mi je da je tako, ovo je bila prilika izraziti svoju građansku želju. Naša lista je bila najbolja, ali duga je noć pred nama i prvi rezultati očekuju se u 23 sata pa ćemo onda vidjeti. Apsolutno se nadamo mandatu", kazali su u Bandićevom stožeru.

19:00 U 18:40 sati u stožeru Milana Bandića još nije bilo nikoga.

Pročitajte više