Crnogorska policija izvukla boksača iz auta i brutalno ga prebila: Slomili mu kuk, koljeno i ruku

Screenshot: YouTube

POLICIJA je tijekom velikog prosvjeda u subotu u Podgorici, kod zgrade Crvenog križa, iz automobila izvukla i pretukla predsjednika profesionalne crnogorske boksačke organizacije Mija Martinovića, javljaju crnogorske Vijesti.

Martinović je, prema pisanju Vijesti, u autu bio s dva prijatelja i navodno nije sudjelovao u velikom prosvjedu.

Slomljeni su mu koljeno, kuk i ruka.

 



"Prema dostupnim informacijama, Martinović nije bio akter nasilnih prosvjeda niti ima bilo kake veze s neredima koji su izbili nakon prosvjeda Demokratskog fronta.

Dostupne snimke koje su objavili mediji daju nam za pravo da osnovano sumnjamo da su policijski službenici prekoračili službena ovlaštenja i grubo prekršili Zakon i Kodeks policijske etike. Sve ovo mora biti dovoljno materijala da nadležno tužiteljstvo hitno pokrene postupak i ispita ovu situaciju, utvrdi odgovornost i adekvatno sankcionira svakoga tko je djelovao suprotno Zakonu i ugrozio živote mirnih pojedinaca.

Martinoviću iskreno želimo brz i lak oporavak i zadovoljenje pravde i prava koja su mu ugrožena", priopćeno je iz Liberalne partije.



Vrhovni državni tužitelj zatražio je od rukovoditelja Višeg i Osnovnog državnog tužiteljstva u Podgorici da hitno preispitaju slučaj Milorada Martinovića i druge eventualne slučajeve i utvrde ima li u pojedinim postupanjima policajaca ima elemenata kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Iz Uprave policije su kazali da će poduzeti mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa snimkom koja je objavljena u medijima, a na kojoj je prikazana intervencija policije prema Martinoviću.

 

Pročitajte više