VIDEO Đakićev sin dao izjavu nakon što su ga pustili, za sve okrivio medije

NAKON što ga je bjelovarski sud pustio na slobodu, Ivan Đakić, sin HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, dao je izjavu novinarima ispred zgrade suda. 

Đakićev sin novinarima: "Da je netko drugi objavio, ne bi vi digli prašinu"

"Meni je žao da se to dogodilo, ali svi griješe. Da nisam to ja objavio, da je netko drugi objavio, ne biste vi ni digli prašinu, tako da eto", rekao je Đakić novinarima otkrivši da su mu određene mjere javljanja u Viroviitici idućih petnaest dana.

Na pitanje o isprici, Đakić je proučio: "Ljudski se ispričati za svoje grijehe", no nije odgovorio zašto je uopće objavio fotografiju na Facebooku. 

Sud ga pustio

Đakić je pušten je uz mjeru opreza redovitog javljanja u policiju.

Županijski sud u Bjelovaru na ročištu koje je počelo u 17 sati odlučivao je o prijedlogu virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje jednomjesečnog pritvora Ivanu Đakiću (22) zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Ivan Đakić priveden je u prostorije Županijskoga suda u Bjelovaru oko 16:45, a s njim je odvjetnik.

Doveden u lisicama

Doveden je u lisicama, kao i ranije danas u zgradu općinskog DORH-a.

Sin čelnika HVIDR-e i saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića danas je ispitan u Općinskome državnom odvjetništvu u Virovitici nakon što je proveo je noć u pritvoru. Kad je izlazio iz zgrade DORH-a smijuljio se novinarima. 

Objavio sliku ustaše koji u ruci drži glavu mrtvog Srbina

Mlađi Đakić je, podsjetimo, objavio fotografiju na kojoj se vidi ustaša koji u ruci drži glavu mrtvog Srbina.

22-godišnji Đakić je sliku objavio na pravoslavni Božić, a fotografiju je prvi objavio Index.

Uz odvratnu fotografiju koja, prema onome što se može pronaći na internetu prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog zastupnika je napisao: "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić".

Pokušao se opravdati

"Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je Đakić Indexu.

"To nije moje mišljenje, to nisam ja, odgojen sam da uvažavam sve ljude, te mi zaista nije bila namjera širiti govor mržnje", kazao je Đakić jučer, a njegove riječi prenio Media servis na svom Twitteru.

Ivan Đakić jučer je napustio HDZ. Danas je Đakićevog sina komentirao i premijer Andrej Plenković.

Đakićevog sina komentirao i Plenković

"To osobno osuđujem i kao predsjednik vlade i stranke. Mislim i da je to krajnje neprimjereno", kazao je. Što se tiče zakonskog okvira, najavio je, bit će u planu zakonodavnih aktivnosti za ovu godinu. Naveo je i da je Đakićevo postupanje kažnjivo i prema sadašnjim zakonima", rekao je Plenković.

HDZ, iz kojeg se Đakić iščlanio, osudio je govor mržnje, a sramotnu objavu osudila je i vlada također istaknuvši kako se radi o govoru mržnje. 

Pročitajte više