VIDEO Djelatnica Fine u Biogradu urlala i psovala, Fina: Poduzimamo sve mjere

PROŠLI tjedan pojavila se snimka iz poslovnice Fine u Biogradu na moru na kojoj se čuje ženski glas kako ljudima koji čekaju u redu psuje i prijeti da ih neće primiti do Uskrsa.

Incident se dogodio 17. listopada, a glas koji se čuje na snimci pripada djelatnici Fine.

Na snimci, koju je objavio portal Bilograjski, vidi se kako jedan muškarac ulazi u poslovnicu. Onda se iznutra čuje psovanje. Ženski glas psuje i prijeti: "Neću te primit' do Uskrsa."

Muškarac je upozorava da se ne smije tako ponašati. Onda se čuje još glasnije psovanje žene.

Iz Fine se ispričali

Fini smo prošli tjedan poslali upit, a odgovorili su nam danas. Iz Fine su se ispričali zbog incidenta, a prema zaposlenici se poduzimaju mjere. Kakve, nije specificirano. Stoji samo da je riječ o odgovarajućim mjerama.

"Koristimo priliku kako bismo se duboko i iskreno ispričali našim klijentima zbog spomenute situacije. Odmah po saznanju o navedenom događaju, pristupili smo utvrđivanju činjenica te ovim putem možemo potvrditi kako je došlo do grube povrede obveze iz radnog odnosa od strane naše djelatnice. S obzirom na to da se radi o ponašanju djelatnice za koje ne nalazimo opravdanje i kojim je prekršen Kodeks ponašanja zaposlenika Fine, izvješćujemo Vas kako se prema djelatnici poduzimaju odgovarajuće aktivnosti propisane Zakonom o radu i Kolektivnim ugovorom za radnike Fine kako bi se spriječilo daljnje nedopustivo ponašanje prema klijentima", piše Fina u odgovoru.

"Želimo naglasiti kako nam je izuzetno važno da se naši djelatnici, u komunikaciji s korisnicima, ponašaju profesionalno, korektno i ljubazno. Prilikom rješavanja svakodnevnih izazova na radnom mjestu, odnos s klijentima treba biti susretljiv i srdačan te usmjeren na potrebe korisnika. U cilju podizanja kvalitete pružanja usluga klijentima, Fina kao odgovoran poslodavac konstantno provodi edukaciju svojih radnika, kako bismo neugodnosti sveli na najmanju moguću mjeru. Pozitivan stav prema zahtjevima i upitima korisnika, kao i razvijanje interaktivnog pristupa u komunikaciji s korisnicima, neki su od strateških Fininih smjernica. Iz tog razloga, svaka kritika i pohvala naših cijenjenih korisnika, više je nego dobrodošla", dodaju.

"Napominjemo kako navedeni slučaj smatramo iznimkom, koji šalje pogrešnu sliku o djelatnicima Fine na koje smo ponosni. Još jednom se posebno ispričavamo korisnicima koji su bili osobno involvirani u ovu situaciju", zaključuju na kraju.

Pročitajte više