Video - Don Kozina: Za dom spremni! Sotona je u onima koji skidaju križ

KAKO u svojoj najžešćoj formi može izgledati crkveni napad na institucije države pokazao je svećenik u mirovini don Marinko Kozina koji je na proslavi blagdana Velike Gospe tijekom propovijedi ispred crkve Gospe Vrpoljačke nekoliko puta Sotonama nazvao one koji žele ukloniti križ iz državnih institucija.

Nakon što je minutu sa oltara pokušao zvonare uvjeriti da utišaju zvona jer vjernici neće čuti njegovu sjajnu propovijed, don Kozina započeo je govor sa "starim hrvatskim pozdravom". "Ake me sutra strpaju u zatvor, ići ću tamo i bit će mi drago. Za dom i Hrvatsku, uvijek spreman!", počeo je svoju propovijed don Kozina te još jednom zamolio zvonare da utišaju zvona jer nisu oni "Mesić pa da mu ne daju govoriti".

"Oni koji se bore protiv križa nisu normalni ljudi, nego Sotone"

Iako Crkva već godina tvrdi kako se ne želi miješati u politiku, don Kozina se na proslavi velike svetkovine našao pozvan reći kako križ smeta onima koji su "ostaci zločinačkog komunističkog sistema" te je dodao da je komunizam najgori oblik fašizma. "Kome smeta križ, to je najjasniji znak sotonizacije vlasti. Svaki egzorcist najprije ide s križem u ruci pa moli molitvu egzorcizma nad onima koji su opsjednuti", nastavlja don Kozina te dodaje kako oni koji se bore protiv križa nisu "normalni ljudi, nego Sotone".

Kako bi potvrdio svoju tvrdnju kaže da će svaki egzorcist potvrditi da je Sotona u onome kome smeta križ. Za kraj, don Kozina upozorava vjernike da pripaze za koga glasaju na sljedećim izborima. "Dobro promislite kome ćete dati glas na sljedećim izborima. Ne onima koji su grobari Hrvatske nego onima koji će omogućiti život, prosperitet i bolju Hrvatsku", zaključio je u svojoj skandaloznoj propovijedi don Miljenko Kozina.

Stanovnici Vrpolja nezadovoljni s ovakvom propovjedi

Župnik vrpoljački don Stipe Perkov tvrdi kako je upoznat sa sadržajem propovijedi don Kozine te da mu je nakon nje rekao da nije bio na razini zadatka. "Zašto je tako postupio ne znam, kazao sam mu da je progalamio, šarao po tematici po kojoj nije trebao. Kazao sam mu i da nije bio na razini zadatka, no on je umirovljen stariji čovjek, usto i bolestan, treba to shvatiti", rekao je don Perkov, piše Novi tjednik. Stanovnici Vrpolja su nezadovoljni ovakvom propovijedi svećenika koji je samo došao zamijeniti  župnika Marine don Juricu Petkovića.

Pročitajte više