VIDEO Eksplozija u stanu u Puli, žena i dijete završili u bolnici

Foto: Čitatelj Indexa

U stanu na Sisplacu u Puli danas se dogodila eksplozija. Javna vatrogasna postrojba Pula navodi da su dojavu zaprimili u 15:12 sati. Na terenu je sedam vatrogasaca s dva vozila. Na mjestu događaja okupili su se brojni susjedi koje je uznemirio glasan prasak eksplozije. 

Glas Istre piše da u tim zgradama postoje instalacije gradskog plina, a neki koriste i plinske boce te za sada nije poznat točan uzrok eksplozije. Iz Policijske uprave istarske javljaju da se eksplozija dogodila u stanu na drugom katu zgrade. U eksploziji su dvije osobe ozlijeđene te su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći Nastavnog zavoda za hitnu medicinu prevezli u bolnicu. 

U zgradi se ne osjeća miris plina

Neslužbeno se doznaje kako je isključena mogućnost da je došlo do eksplozije plina jer se ni u stanu, a niti u zgradi čiji su hodnici puni dima, ne osjeća miris plina.

"Ono što u ovom trenutku možemo izvijestiti je da se eksplozija dogodila u stanu na drugom katu zgrade, da su u eksploziji ozlijeđene dvije osobe i to jedna žena srednjih godina te maloljetnik odnosno 15-godišnje dijete. Očevid je u tijeku kako bi se utvrdio točan uzrok požara", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Dodala je kako se težina ozljeda još ne zna, a istraga je u tijeku.

Pročitajte više