VIDEO Emotivan trenutak kad se dječak odveden u ISIS vratio ocu

Screenshot: Ruptly

DJEČAK iz Albanije kojeg je majka prije pet godina odvela u Siriju, gdje se pridružila ISIS-u, ovog petka je doveden u Italiju i susreo se s ocem Afrimom Berishom i sestrama, javlja CBS News.

Majka s dječakom napustila obitelj i otišla u Siriju

Berisha je sina Alvina tražio od 2014. godine, kad je njegova supruga, koja se pridružila ISIS-u, napustila ostatak obitelji te s dječakom otišla u Siriju.

Alvin pronađen u kampu pod kontrolom Kurda

11-godišnji Alvin pronađen je ranije ove godine u kampu za izbjeglice al-Hol, koji se nalazi na sjeveroistoku Sirije, a pod kontrolom je Kurda. U kamp su nakon pada samoprozvanog  kalifata dovedeni članovi obitelji boraca ISIS-a, a među njima je bio i mali Alvin. Majka dječaka umrla je pred njegovim očima tijekom borbi.

Otac otišao po sina u kamp u Siriji, ali ga nije mogao vratiti

Afrim je otišao u kamp kako bi pronašao Alvina, a televizijske kamere snimile su njihov susret. No zbog birokratskih razloga vlasti u kampu nisu dozvolile Afrimu da sina povede nazad u Italiju.

Obitelj konačno zajedno

Sredinom prošlog mjeseca, nakon što je na televiziji prikazan njihov susret, Međunarodni crveni križ, Crveni polumjesec te talijanske i albanske vlasti zajedničkim naporima su dovele Alvina kući. Avin se jučer vratio u Italiju, gdje su ga na rimskom aerodromu dočekali otac i sestre, a njihovo konačno ujedinjenje ponovo su snimile kamere.

 

Pročitajte više