VIDEO Fokus napustio SDP-ovu koaliciju: Nije razlog Milanović, već SDP

Foto: Index

PREDSJEDNIK parlamentarne stranke Fokus Davor Nađi objavio je da ta stranka napušta SDP-ovu predizbornu koaliciju. Iako šef Fokusa to ne navodi eksplicitno, iz formulacije njegove objave jasno je da je barem dio razloga za takvu odluku SDP-ova kandidatura Zorana Milanovića za premijera.

"Svjestan sam da je SDP-u pobjeda na nišanu, ali nama to nije prihvatljivo ako je cijena toga urušavanje ustavnog poretka, agresija u javnom prostoru i politički obračun", objavio je Nađi.

No nešto kasnije u razgovoru za N1 Televiziju rekao je da Milanović nije razlog.

Iz Fokusa su sazvali press-konferenciju na kojoj su govorili o razlozima. Tvrde da oni nisu ni bili u koaliciji već samo u pregovorima.

LIVE STREAM PRESICE MOGLI STE PRATITI NA INDEXU

 

Mi znamo kako Hrvatsku učiniti boljim mjestom i to ćemo učiniti. Mi smo nova generacija političara i svi oni kojima je dosta mogu glasati za nas, rekao je Nađi na početku.

Odustajete li zbog Milanovića ili zbog SDP-a?

Ovdje se radi isključivo o odnosu sa SDP-om.

Što to znači, niste se dogovorili oko lista ili?

Mi se zapravo oko ničega nismo dogovorili osim da treba smijeniti HDZ s vlasti. Jasno je da nama mjesta nisu ključna, jer da jesu, ostali bismo u koaliciji. Radi se o principima.

Mi smo bili u pregovorima o sastavljanju te koalicije, ne u koaliciji. Dogovoreno je da idemo smijeniti HDZ a da ćemo se modalitetima dogovoriti.

Uskoro opširnije

Pročitajte više