VIDEO, FOTO Srbiju zameo snijeg, palo ga je 30 centimetara, ljudi bez struje, kaos na cestama

Foto i video: Twitter

ZAPADNA Srbija u subotu ujutro osvanula je pod snijegom, a u pojedinim područjima palo ga je više od 30 centimetara što je izazvalo poteškoće u prometu i opskrbi strujom.

Meteorolozi su najavljivali oborine i zahlađenje tijekom vikenda, ali se snijegu nitko nije nadao. Pogotovo jer je u dolini rijeke Lim u okolici Prijepolja padao i na područjima ispod 400 metara nadmorske visine.

Na prijevoju Jabuka prema granici s Crnom Gorom snježni pokrivač je viši od 30 centimetara, a promet po magistralnoj cesti u tom području je povremeno u prekidu zbog tegljača i autobusa koji su se zaglavili na nekoliko mjesta, sprečavajući prolaz ostalih vozila, javila je Radiotelevizija Srbije.


Susnježica i slab snijeg padaju na planinama Zlatar, Zlatibor i Javor, a na Goliji kod Ivanjice mokar i težak snijeg rušio je i lomio stabla, a neprohodno je nekoliko lokalnih cesta.

Mnoga mjesta na obroncima planine Golije su bez struje, a problema u opskrbi eletkričnom energijom imaju i mještani sela na Javoru i Mučnju.

 

Pročitajte više