VIDEO Fuchs: Svi učenici od 5. razreda nadalje morat će nositi maske na nastavi

Foto: Index

DANAS je u Banskim dvorima održana press-konferencija na kojoj je govorio ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

 

"Škola počinje u ponedjeljak kako je i predviđeno. Vidite da je RH cijelo vrijeme inzistirala na tome da se škola cijelo vrijeme održava uživo, smanjili smo na najmanju mjeru online nastavu, koja ima i svojih negativnih strana bez obzira na to što je napravljena po svim standardima", rekao je Fuchs.

"U smislu svega toga i nastojeći osigurati obrazovanje primjereno trenutku, nastojimo održati ono što smo postavili i što se pokazalo dobrim, a to je da se odluke o eventualnom prelasku donose na lokalnoj, regionalnoj razini u suradnji s Ministarstvom. Zasad nemamo najavu ni od jedne županije da se o tome razmišlja. Moguće je ispadanje nekih škola zbog mikroepidemiološke situacije u pojedinoj školi. Do ovog trenutka imamo saznanja o jednoj školi koja će u jednom manjem mjestu prijeći na online nastavu zbog epidemiološke situacije u tom mjestu. To je jedna mala škola s malo osoblja, ispada da su svi pozitivni", rekao je Fuchs.

 

"Svi učenici od 5. razreda nadalje nosit će maske na izvođenju nastave, bez obzira na razmak"

"Mjere u školama ostaju kakve su i do sada. U 11. mjesecu smo donijeli odluku o tome da se pojačaju mjere na način da svi učenici od 5. razreda nadalje prilikom izvođenja nastave nose maske, bez obzira na razmak među učenicima. Mi smo imali dva metra, metar i pol, a u ovoj situaciji se ukida taj razmak, dakle svi nose maske. Djeca od 1. do 4. razreda ostaju u onim tzv. balončićima, uz izuzetke kad se ne može drugačije organizirati čuvanje djece", dodao je.

 

Pročitajte više