VIDEO Goleme eksplozije na ruskom vojnom aerodromu na Krimu. Stigla reakcija Rusije

Screenshot: Telegram

VIŠE eksplozija odjeknulo je danas blizu ruskog vojnog aerodroma na zapadnom Krimu, a ruske su vlasti objavile da nije bilo žrtava te da je eksplodiralo streljivo.

Na videosnimkama objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako se nakon snažne eksplozije formira vatrena kugla dok se prema nebu uzdižu gusti stupovi crnog dima.

 

Rusi ne kažu što je uzrok eksplozija

"Streljivo namijenjeno zrakoplovnim snagama eksplodiralo je u skladištu koje se nalazi na području vojne zračne luke Saki, blizu grada Novofedorivke", stoji u priopćenju ruske vojske.

Skladište nije bilo meta nikakvog granatiranja ni pucnjave, dodaje se u priopćenju, no ne precizira se uzrok eksplozija.

Neposredno prije lokalne su vlasti izvijestile da je nedaleko od vojnog aerodroma odjeknulo "više eksplozija", no nisu objavljene pojedinosti o tomu što ih je prouzročilo.

Ruski avioni svakog dana polijeću s Krima

Poluotok Krim, koji je pripadao Ukrajini, 2014. je anektirala Moskva. Od kraja veljače je prva linija ruske vojne ofenzive na Ukrajince. Ruski zrakoplovi gotovo svakodnevno polijeću s Krima te kreću u misije gađanja ciljeva u regijama pod kontrolom Kijeva, a nekoliko dijelova poluotoka u dometu je ukrajinskih topova i dronova.

Unatoč ratnom sukobu Krim je i dalje omiljeno mjesto ljetnog odmora za brojne Ruse koji uživaju u ljetovanju na njegovim plažama.

Pročitajte više

 

Pročitajte više