VIDEO I FOTO Jučerašnja kiša uništila gradilište prve zamjenske kuće na Baniji

Screenshot: HTV

TIJEKOM sinoćnjeg nevremena potpuno je uništeno gradilište prve zamjenske obiteljske kuće koju država gradi na području Sisačko-moslavačke županije, javlja HTV. Nadzorni inženjer kazao je da će se sve morati skidati i popravljati, a pitanje je u kakvom je stanju drvena konstrukcija, ispričao je vlasnik kuće Goran.

 

Radi se o kući koja je krajem veljače počela s gradnjom, a obitelj je izabrala metodu suhe drvene montažne gradnje kao opciju zamjenske kuće. Radove izvodi ivanićgradska firma Mipek u vlasništvu obitelji Petek. Krov se dovršava već tjednima. Kuća je trebala biti dovršena u predviđenom roku od 120 dana, ali nije. Tijekom 120 dana nisu dovršene ni druge kuće koje je počela tvrtka Mipek. Tvrtka je dobila posao na javnom natječaju Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Riječ je o poslu vrijednom 20.8 milijuna kuna za 30 kuća.

"Ovo je sve od noćas, tako je bilo i neki dan. Sve će se morati popravljati, izolacija će morati ići van. Pitanje je kakvo je stanje s drvetom", rekao je Goran dok je gazio po vodi unutar kuće. "Jutros su došli majstori za grijanje, kažu da ne mogu vjerovati na što ovo liči. Knauf na podu pliva", rekla je Goranova supruga.

Iako zakonska mogućnost postoji, Državni ured za stambeno zbrinjavanje nije raskinuo ugovor s izvođačem radova. Proteklog tjedna kiša je probila u nedovršene zamjenske kuće u Selima i Dužici i nanijela štetu. Na području Gline je na zamjenskoj kući moralo biti uklonjeno sve sagrađeno iznad temelja, osim konstrukcije.

Pročitajte više