VIDEO I FOTO Oslo zatrpala snježna mećava. Stigli i veliki minusi

Foto: Profimedia

Snježna mećava zatrpala je Oslo, glavni grad Norveške. 

Prema podacima norveškog meteorološkog servisa Yr.no, visina snijega u Oslu iznosi 43 centimetra. Snijeg i dalje pada. Temperatura trenutno iznosi -10, a osjet je -18. 

 

Zračna luka u Oslu, u Norveškoj, priopćila je da zbog obilnih snježnih padalina u području Osla dolazi do kašnjenja i otkazivanja javnog prijevoza do i od zračne luke Oslo.

"Ako namjeravate putovati, ostavite dovoljno vremena da stignete do zračne luke i slijedite informacije svojeg zračnog prijevoznika", upozorili su iz zračne luke.

Obilni snijeg pada diljem Skandinavije koju je pogodila i hladnoća. Obilne snježne padaline dovele su do zastoja u prometu. Mnoge ceste i autoceste zakrčene su zaglavljenim vozačima, a javni prijevoz kasni te su otkazane neke trajektne linije i zatvoreni su mostovi, javlja AP. Policija je u dijelovima Danske pozvala ljude da ostanu kod kuće.

Snijeg i ledena kiša stvaraju probleme i u Njemačkoj.

U zračnoj luci Frankfurt, najvećoj njemačkoj, otkazano je više od 500 letova, dok je u Münchenu otkazano više od 250 dolazaka i odlazaka. U zapadnoj Njemačkoj, zračna luka Saarbruecken zatvorena je na jedan dan, a zračne luke Duesseldorf i Köln/Bonn također su bile pogođene kašnjenjima i otkazivanjem.

Nacionalni željeznički operater Deutsche Bahn otkazao je nekoliko međugradskih vlakova i najavio da će maksimalna brzina njegovog brzog ICE vlaka biti ograničena na 200 kilometara na sat zbog ekstremnih vremenskih uvjeta.

Ledena kiša diljem zapadne i južne Njemačke također je dovela do mnogih nesreća na zaleđenim cestama u ranim jutarnjim satima. Zbog predostrožnosti, mnoge škole i vrtići zatvoreni su danas, a neke su tvrtke svojim zaposlenicima ponudile mogućnost rada od kuće.

Njemačka meteorološka služba upozorila je na vrlo visok rizik od zaleđenih cesta zbog ledene kiše u regiji uključujući grad Trier na zapadu i Frankfurt u središtu Njemačke. 

U pokrajinama Rhineland-Palatinate, Hesse i Baden-Wuerttemberg rečeno je da postoji "velika opasnost za život i tijelo zbog ledene kiše s velikim akumuliranjem leda". Ljudi koji žive u tim regijama zamoljeni su da izbjegavaju vožnju i ostanu unutra ako je moguće.

Pročitajte više