VIDEO INTERVJU Ustaša se požalio Indexu: O Hitleru svi samo crno pričaju

Foto, Video: Dario Dalmacija, Vojislav Mazzocco/Index

DANAS se povodom 72. obljetnice Bleiburga održala komemoracija na Bleiburškom polju u Austriji, u organizaciji Počasnoga bleiburškoga voda i suorganizaciji Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu te pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora.

>> KOMEMORACIJA NA BLEIBURGU Jandroković krenuo s patetičnim govorom, Bruna Esih se okrenula i otišla

Naravno, osim visokih izaslanika aktualne hrvatske vlasti poput Gordana Jandrokovića, u Bleiburgu se skupio veliki broj simpatizera kvislinške Nezavisne Države Hrvatske.

Iako se stalno u kontekstu Bleiburga govori o mjestu sjećanja na nevine žrtve, svima je jasno da je mnogima Bleiburg odličan poligon za isticanje revizionističkih stavova i veličanje propalih nacističkih, fašističkih i njima sukladnih režima.

Upravo s jednim takvim čovjekom popričali smo o njegovim stavovima. Ispod ustaške kape krije se tako razočarani čovjek koji nam se požalio da današnji svijet loše tretira Adolfa Hitlera. Danas ga je čak i policija gnjavila, napisali su mu prijavu zbog fašističkih obilježja.

Što se krije u glavi pod ustaškom kapom, pogledajte u intervjuu koji je nastao na izričito inzistiranje ostarjelog ustaše. On je, naime, sam prišao našem novinaru Dariju Dalmaciji u želji da svijetu ispriča svoju priču...

 

Pročitajte više