Video - "Izliječimo Hrvatsku": U predizbornom spotu Ive Josipovića ovisnici i samoubojice

NAPOKON  smo dočekali i famozni spot Ive Josipovića i njegova band aida koji izvodi Baretovu pjesmu "Put ka sreći". Sva sreća da su nas upozorili kako se radi o predizbornom spotu predsjedničkog kandidata, jer bismo po pjevačima koji se tamo pojavljuju zaključili kako se radi o promociji komune liječenih i zaliječenih, uvrijeđenih i povrijeđenih, nesretnih i presretnih. Pomislili bismo da je radni naslov spota "Izliječimo Hrvatsku". Kao da je casting radila Sestra Bernardica.

Josipović konačno nije više dosadan

Ako išta, spot barem nije dosadan. Čak je i previše zanimljiv. Jer pogledajmo tko sve defilira pred kamerom. Goran Bare, (ne)liječeni narkoman. Damir Urban, (za)liječeni ovisnik koji je pokušao samoubojstvo, a nakon sloma živaca završio u ludnici. Dalibor Bartulović Shorty, vinkovački reper kojeg je policija četiri puta uhitila zbog posjedovanja lakih droga. Tu je i Alen Vitasović, čovjek koji je priznao da "ima problema s alkoholom" i da ga "ne treba tjerati na liječenje". Potom Marijan Ban, pjevač koji se pijan pokušao ubiti u svom stanu.

Zapravo, malo tko od pjevača koji se pojavljuju u spotu nije imao problema s ovisnošću ili zdravljem, fizičkim i psihičkim. Sada sigurno Ivi Josipoviću neće moći prigovoriti da je dosadan. Dapače, ovo je toliko zanimljivo da oduševljava. Kao kuriozitet, kao kompliment, kao civilizacijski iskorak. Kad ne bi zvučalo neprimjereno u prisutnosti tolikog broja ovisnika, moglo bi se čak reći da spot "obara s nogu".

Dajmo im da se rehabilitiraju

Poruka spota sasvim je primjerena. Pomozimo neprilagođenima u ovoj ludoj državi. Dajmo im da se rehabilitiraju. Izvucimo ih iz mraka. Ili već nešto na tom tragu. Mogu se tu povući i neke biblijske paralele. Jedan prorok okupljao je oko sebe lopove, prostitutke, ubojice, nesretnike, izgubljene, a SDP-ov predsjednički kandidat okuplja ovisnike, samoubojice, recidiviste, nesretnike. Nema nikakve sumnje da Hrvatska treba jednog predsjednika koji će joj pokazati "put ka sreći".

Pročitajte više