VIDEO Jaka eksplozija kod Beograda. Najmanje dvoje mrtvih i 16 ozlijeđenih

Screenshot: Twitter

NAJMANJE dvije osobe poginule su u eksploziji koja se dogodila danas u tvornici oružja u beogradskom naselju Leštane, javlja Telegraf.

 

Ozlijeđeno je najmanje 16 radnika

Poslije 14 sati odjeknula je jedna jača, a potom i nekoliko slabijih eksplozija u skladištu raketnog goriva površine 260 četvornih metara, u kojem se nalazilo 500 raketa s 30 kilograma eksploziva. Prema prvim informacijama, u pogonu tvornice bilo je stotinjak radnika, no RTS javlja da ih je bilo 40. Više osoba smatra se nestalima.

Dva radnika su nastradala, a 16 je ozlijeđeno, rekao je novinarima zapovjednik vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović. Ozlijeđeni su s opeklinama zasad neutvrđenog stupnja prevezeni u Urgentni centar i u Vojno-medicinsku akademiju, a vatrogasne ekipe uz pomoć policije i hitne pomoći uspjele su spasiti četvoricu radnika.

Čule su se jake detonacije, najavljene nove eksplozije

Očevici navode da se u tom dijelu Beograda čulo barem pet eksplozija. Nekim mještanima popucala su stakla na prozorima. Policija je najavila nove eksplozije.

Kako javlja Blic, na licu mjesta počele su se okupljati obitelji radnika. Stigao je i Veselin Vesko Milić, načelnik Policijske uprave za Grad Beograd. Put do tvornice je blokiran.

Eksplodiralo je raketno gorivo?

Uzrok eksplozije još nije poznat, no srpski mediji pišu da ju je izazvalo raketno gorivo u pogonu za namjensku industriju. Slična eksplozija u istoj tvornici dogodila se i 2008. godine, kada su ozlijeđena trojica radnika. Iz tvrtke EDePro su se oglasili priopćenjem.

"Trenutno pružamo pomoć u evakuaciji i pomoći našim zaposlenima. Svi naši napori, ljudski i svi raspoloživi resursi su orijentirani na evakuaciju i pružanje pomoći zaposlenima", istaknuli su.

Pročitajte više